Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 18:19 3 785 15

Сервизна акция на Mercedes-Benz засяга над 1 милион автомобилa

  • mercedes-benz-
  • сервизна акция

Една от най-големите сервизни акции на германската марка на територията на САЩ

Сервизна акция на Mercedes-Benz засяга над 1 милион автомобилa - 1
Снимка: Shutterstock

Проблемът се крие в eCall системата, която има за цел да ви локализира и изпрати екип на спешна помощ при катастрофа. Системата може да не локализира правилно станалият инцидент, което да забави пристигането на нужните екипи. Проблемът засяга всички автомобили снабдени с тази функция и произведени преди 29 януари 2021 година, което според данни на германската компания са точно 1 292 258 автомобила от всички модели.


Проблемът може да бъде разрешен в най-близко представителство на Mercedes-Benz или чрез софтуерен ъпдейт за колите с включена такава екстра. Всички представителства на марката вече са уведомени и могат да започнат процедури по оправянето на проблема, а собствениците на засегнатите возила ще получат известие до 6 април.

Според данни на Autoexpress, сервизната акция е определена само за територията на САЩ, но тя засяга и автомобили извън територията на Щатите, като за сега от Mercedes-Benz отказват да предоставят повече информация. Ще припомним, че системата е задължителна и за всички нови автомобили в Европа от март месец 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко не

    10 2 Отговор
    И дачията ли има такава екстра,съмнявам се.
  • 2 НОВИТЕ БОКЛУЦИ

    17 5 Отговор
    ЕДИН МИЛИОН СКЪП И ПРЕ СКЪП БРАК. ТО ЗАТОВА ОНЯ РУСНАК СИ ЗАПАЛИ МЕРДЖАНА И ПОДКАРА ЗАЗА.
  • 3 ММА club

    13 0 Отговор
    и аз имам тази система, в БГ не работи

    Коментиран от #4

  • 4 Лошо

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "ММА club":

    Само дето мошениците от Мерцедес са ти взели поне 2-3бона в € за нея.
  • 5 Пурко

    4 4 Отговор
    На БМВ си работи перфектно! По всяко време на денонощието се обаждат като звъниш!
  • 6 Гошко

    19 6 Отговор
    Да ви е*ба и системи, и глупостите, аман от простотии в тия коли. В последните години в колите навряха какво ли не, само и само да ти вземат парите. А къде изчезна възможността сам да си правиш колата? Къде изчезнаха мъжете? Само "меки" китки карат возила и треперят да не светне някоя ламБа на таблото, че веднага почва истерията и тюхкането. Па после се почва едно звънене по репатраци, по сервизи... де*ба и кирливото бъдеще, дето се задава с тая шиб*на електроника навсякъде...

    Коментиран от #7, #9, #13, #15

  • 7 Пурко

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гошко":

    Гошко земята продължава да се върти и слънцето не изгрява само заради теб аркадаш!

    Коментиран от #11

  • 8 qwerty

    5 1 Отговор
    Проблемът може да бъде разрешен в най-близко представителство на Mercedes-Benz или чрез софтуерен ъпдейт за колите с включена такава екстра.
    май-май с юродиректива абсолютно всички автомобили, продавани на територията на ЕС от 2018 ако не се лъжа задължително имат такава система за спешна локализация при катастрофа/инцидент
    от сайта на ЕК: Ако си купите нов модел автомобил, одобрен за производство след 31 март 2018 г., в него трябва да има инсталирана система за eCall, базирана на номер 112. Това правило се отнася за автомобили с не повече от 8 места и за лекотоварни превозни средства. Ако имате автомобил, който вече е регистриран, не сте длъжен да инсталирате устройство за eCall, но това може да бъде направено, ако вашият автомобил отговаря на техническите изисквания.
  • 9 Ееее

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гошко":

    недей така бе юнак, има още много неща да вкарват в тез коли. Германското автомобилно трио от 2022г.пускат джендър коли.На шофьорската седалка ще има пенис за по-комфортно шофиране от телевизора андроид ще може да се променя размера и цвета също така немските експерти твърдят че ще има и втвърдяване на топките в 5 режима + подгряване. За по притенциозни клиенти пениса ще може да пръска ще има опция за три имена Шрьодер- 1200€ Гюнтер- 950€ и чичо Ханс - 350€. Вече има предплатени 125 000 бр. За жените ще има изненада като отвориш сеника и ще излиза автоматично паламарката пред устата.
  • 10 Дфен

    8 1 Отговор
    Мале,мале какво става с мерцедес само мотора е корав и то щото са на рено.
  • 11 Гошко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пурко":

    Боли ме фара кой на кой го върти, нали колите в днешно време са пълни (с) фъшкии...
  • 12 В 19 век ли са още

    2 0 Отговор
    В 21 век съвременните компании оправят подробни бъгове с ъпдейт по Интернет, вместо да те карат да си губиш времето да ходиш по сервизи.

    Коментиран от #14

  • 13 ХИЛЪРИ

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гошко":

    ТОВА Е СИСТЕМА ЗА ГЛОБАЛНО СЛЕДЕНЕ НА МАСИТЕ И ТЕЗИ КОИТО ПРЕЧАТ НА ИЛЮМИНАТИТЕ.
  • 14 Ееее

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "В 19 век ли са още":

    Отговорил си сам на този въпрос! Проблема е там, че има проблем на проблема и тъй като не трябва да се тръби за нещо друго това е най-минималният проблем. Ще си оставиш колата и много знаеш какво и правят няма да те пуснат в сервиза но пък руса Кака може да те омагьоса с кафе усмивка и къса поличка. Мерцедес вече са много големи мошеници. Кой карал карал едно време, кой кара сега да прави мерджан с части сглобен от Турция, България, Виатнам, Китай, части от къде се сетиш със щампа маде ин джермани.Кот каиш това ще ти напишат.Много гадно че ги правят хората на будали.Истински пример за един датчик чакане 3 дена който дойде уж от Германия но стана издънка и се разбра, че се прави в България и се започна едно мънкане. Бългаски оригинал, а не немски сигурно струва 10-20лв. Немеца слага щампа и го продава 180лв.Якооооо
  • 15 Кимиона

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гошко":

    Прав си Гоше.Трябва да ни взимат парите за краткотрайния кеф.Караш 5г нова и следващата.Това 2-ра употреба си е мъка.Жулиш и ти клиента и возиш г..а в нов Мерц.Живота не е като преди Гоше.