Last news in Fakti

3 Април, 2021 11:30 2 897 8

Lamborghini Hurracan Evo с нови технологични функции

  • lamborghini-
  • hurracan-
  • evo-
  • alexa-
  • гласов асистент

Колата вече може да се управлява чрез гласов асистент

Lamborghini Hurracan Evo с нови технологични функции - 1
Снимки: Lamborghini

Гласовият асистент на Amazon – Alexa, вече ще може да управлява различни функции на Lamborghini Hurracan EVO. Това стана ясно след като от италианската компания обявиха партньорството си с технологичния гигант, което дава резултат в няколко подобрения за спортния автомобил.

Lamborghini Hurracan Evo с нови технологични функции

Гласовият асистент е доста популярен в Щатите и редица хора го ползват вкъщи, а вече няколко автомобилни производители развиват технологията и я добавят към екстрите на предлаганите от тях модели. За сега асистентът ще може да управлява климатичната система, осветлението, навигацията и дори подгряването на седалките с прости гласови команди, като от Lamborghini обещават разширяване на функционалността със следващи ъпдейти.

Lamborghini Hurracan Evo с нови технологични функции

Друг голям плюс за хората, които го ползват в дома си е възможността за контролиране на някои функции от колата. Така например, ако разполагате с лампи, които са свързани с Alexa, можете да ги светвате и гасите чрез гласови команди в автомобила. Същото се отнася и за контролирането на температурата, както и отварянето на гаражни врати и други свързани с гласовия асистент устройства.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лудост

    7 1 Отговор
    Тесла, Гугъл, Алекса - защо да не си сложиш изкуствен интелект, който да те пречука със скъпата кола, ако станеш неудобен на някого.

    А предвид, че колите с тия опции са само за елита, то да се оправят.

    Коментиран от #6

  • 3 Голям Слон

    5 0 Отговор
    Има ли "почеши ме по г.... гърба"?!

    Коментиран от #4

  • 4 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Ама ме накара да се смея сама на глас 🤣🤣🤣няма 😂.Но има роботи които готвят ,чистят у дома ....за сега са в Китай,Корея скоро и в Европа
  • 5 спецялистъ

    0 0 Отговор
    Т'ва ся кога да го очаквам, да го пробвам на Вектрата '95-та?
  • 6 технофоб

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лудост":

    Те попринцип могат да те пречукат, ако си им неудобен, пък ти ако щеш и аналогова изцяло механична Волга си карай! В Ютуб има едно клипче на едни ентусиасти, които са открили eксплойт в една от системите на някакъв Jeep и дистанционно от дивана му изгасиха двигателя!

    Коментиран от #7

  • 7 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "технофоб":

    това, което си постнал ще започне да се (или вече е започнало) да се прави с разни неудобни хипер известни хора навсякъде по света. колко му е и на тайгър да са му спретнали с подобен експлойт недозавиване с висока скорост. колкото повече електроника + интернет = по-висока опасност 🤔🤔, следвне и тн. тая джажда Алеска подслушва и 99% праща разговорите между пасажерите на някой нса сървър ей така “за всеки случай” отделно локацията

    Коментиран от #8

  • 8 сандокан

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "qwerty":

    собственика на бтв го разбра вече...