Last news in Fakti

12 Юни, 2021 11:30 3 050 2

Honda показа интересна навигационна система за обувки (ВИДЕО)

  • honda-
  • навигация-
  • навигационна система

Устройството разчита на вибрации, които да помагат за насочване

Honda показа интересна навигационна система за обувки (ВИДЕО) - 1
Снимки: Honda

Honda анонсира създаването на нова фирма – Ashirase, чиито първи проект показва навигационна система, която използва обувките за насочване. Сложната на първо четене технология използва вибрационни модули, които се закачат на обувките и помагат за ориентиране без нуждата от гледане на телефон.

Honda показа интересна навигационна система за обувки (ВИДЕО)

Чрез различни по вид и продължителност вибрации, модулите ще подсказват на използващия го дали да продължи напред, да спре или съответно да завие на ляво или дясно.

Honda показа интересна навигационна система за обувки (ВИДЕО)

Системата използва специално приложение за навигация, а сензори в самите модули следят всяко движение, като по този начин осигуряват прецизно насочване по предварително зададен маршрут. От Honda споменават, че едно от главните предимства на системата е че ръцете ви остават свободни и можете да ги използвате за съвсем друго нещо, вместо да държите устройство, където да гледате пътя. Очаква се технологията да влезе в серийно производство през 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Нашето магаре и без навигация само си ходи от къра в къщи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.