Last news in Fakti

4 Март, 2013 14:03 2 504 0

5-годишен натрупа $2500 сметка на iPad

  • ipad-
  • дани китчън

Когато оставили Дани Китчън да играе на "Зомби срещу нинджи" на семейния таблет, родителите 5-годишното британче надали са предполагали в какви финансови неприятности ще ги вкарат 10-те минути спокойствие. Приблизително за толкова време малчуганът изхарчил 1 700 паунда за покупки от iTunes.

Майката на Дани забелязала 19-те писма, изпратени от електронния магазин на Apple, но не им обърнала сериозно внимание. Не след дълго обаче й позвънили от банката, издала кредитната карта, за да съобщят, че лимитът по сметката е изчерпан.

Семейство Китчън били смаяни как е възможно да се похарчи цяло състояние за покупки на игри. Представител на Apple, която между другото е компенсирала потърпевшите британци, е подчертал, че разполагат всички i-устройства са снабдени с опция "родителски контрол".

Родителите на Дани Китчън съвсем не са единствените пострадали заради покупките на наследника си. До края на годината Apple ще похарчи $100 млн. за компенсации на поръчки в iTunes, направени от деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА