Last news in Fakti

27 Август, 2021 17:22 4 042 16

Мъск иска автопилотът на Tesla да е 10 пъти по-безопасен от човек

  • tesla-
  • autopilot-
  • автопилот

Той допълва още, че той е невероятен по повечето стандарти

Мъск иска автопилотът на Tesla да е 10 пъти по-безопасен от човек - 1
Снимка: Twitter

Едва ли някои би оспорил, че към момента Tesla разполага с една от най-добрите системи за автопилот и частично автономно шофиране, ако не и най-добрата в света. Самият Мъск също смята, че системата е невероятна по повечето стандарти, но все пак иска още.

В типичен за него отговор в Twitter той споделя, че иска автопилотът на марката да е 10 пъти по безопасен от човешките действия. Отговорът е под видеоклип от 22 минутно шофиране на автопилот без човешка намеса.

Въпреки, че системата работи повече от добре в повечето ситуации, то винаги шофьорът трябва да бъде нащрек и да се намеси при нужда.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧоевшкаНамеса

    8 5 Отговор
    Ръката седи през 1/2 от времето на волана, не знам какво означава тогава "без намеса"

    Коментиран от #2, #16

  • 2 Не не

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "ЧоевшкаНамеса":

    Само си слага ръката, иначе автопилота спира колата, ако не задържи волана за секунда!
  • 3 Антитрол

    19 3 Отговор
    "Много е добър" автопилота ама по пътища с маркировка и отбелязани точно в GPS картите. Да го пробват по нашите "пътища" където няма маркировка, няма ги на картите и да го видим как ще избягва дупките (в някои може да се скрие колата).

    И защо ли клипчетата с автопилота са винаги в хубаво време и на магистрали - интересно ми е как ще се справя в дъжд, сняг и мъгла - а извън пътя. Ама няма значение рекламата трябва да върви - все пак теслата е единствената американска кола която изнасят повече от единични бройки.

    Коментиран от #4, #14

  • 4 Не не

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "Антитрол":

    Автопилота не върви по GPS карти! Той следи маркировката и колата отпред! Може и само по колата отпред да върви, без маркировка!
  • 5 омъскаряване

    8 5 Отговор
    Понеже не пие и не се друса е доста по-безопасен от много от т.н. "човеци", но това което иска "свети" Илон, ще се случи само, когато махнат волана и педалите и хората загубят способност да карат!
  • 6 Дизела

    11 8 Отговор
    Тесларски илюзии.

    Коментиран от #7

  • 7 Илюзии ли?

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Дизела":

    А какво ще кажеш за илюзията Тесла модел 3 да продаде един милион бройки? Само допреди две години най-продавания електромобил беше nissan leaf с половин милион продажби за десетгодишното си съществуване.
  • 8 Госあ

    4 1 Отговор
    спрете силната дрога на Прасчо, че ще излети
  • 9 U F O

    2 0 Отговор
    Дал съм заявка за летяща чиния не ме занимаваите със стари технологйи
  • 10 pbdan

    5 0 Отговор
    Ако наистина е така, че шофира 10 пъти по-добре от опитен шофьор дали ще разрешат да пиеш до пос..ране и колата сама да те кара в къщи? Нашите катажии как ще преживеят това? Не може вече "ся ко праим".
  • 11 Boxer EZ 3.0

    5 0 Отговор
    Кола с автопилот, означава според мен, кола без волан!
    Или аз карам или колата!
    Съответно това трябва да се отрази и на застраховката.
    Едва след като колите се произвеждат фабрично без волан и застрахователите потвърдят, чрез по-ниски вноски, бих се ВОЗИЛ в такава кола.
    Докато има волан и застрахователите не се включват , значи че това е експеримент!

    Коментиран от #15

  • 12 А за Toyota защо не пишете?

    1 3 Отговор
    Автопилота на Тесла е на ниво 2 и вода че няма право да изпуска пътя от поглед и е 100% отговорен и длъжен да поеме контрола, но постоянно пишете статии как бил блъснал някоя пожарна или друго. Обаче не виждам статия, за блъснатия спортист с увредено зрение на параолимпийските игри в Токио от автономните автомобили на Toyota, които са четвърто ниво и на теория дори не се нуждаят от водач и нямат волан. Това не е ли по-голям проблем?

    Коментиран от #13

  • 13 Глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "А за Toyota защо не пишете?":

    Е то това е най-трудното нещо на света. Как няма да карам колата и ще си задържа вниманието, Искам да го видя това за 30 мин човек не прави нищо и остава съсредоточен.
  • 14 Kaiba

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антитрол":

    На мен пък са ми много интересни критици като теб. Да не мислиш, че те не ги обмислят тези неща? Всяка технология е тръгнала от някъде и се е усъвършенствала с времето. Не виждам защо тази да прави изключение и едва ли не трябва да излезе перфектна. Да не говорим ,че е иновация, а не ъпгрейд на стари вариации, което го прави още по сложно.
  • 15 Kaiba

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Boxer EZ 3.0":

    Не е баш така. Самолетите и те имат автопилот, но пак си имат контролен пулт и пилот. Пуска се автопилота ,за да си почине пилота (шофьора), не непременно ти да лежиш и да се возиш само.
  • 16 Тези държат волана

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЧоевшкаНамеса":

    Въпреки това автопилота се намесва и предотвратява катастрофите. Обърни внимание особено на колата която губи контрол на леда, а автопилота само за секунда я връща в правия път.