Last news in Fakti

9 Септември, 2021 16:19 4 008 14

BMW поръча батерии за над 20 милиарда евро

  • bmw-
  • батерии-
  • i4-
  • ix3-
  • ix

От компанията са направили близо два пъти по-голяма поръчка от предишната

BMW поръча батерии за над 20 милиарда евро - 1
Снимки: BMW

Шефът на BMW Оливър Ципсе разкри, че от компанията са подписали договори на стойност над 20 милиарда евро, свързани с доставки и производство на батерии. Това е близо два пъти повече от предишната инвестиция в размер на 12 милиарда евро, която от компанията направиха.

BMW поръча батерии за над 20 милиарда евро

Ципсе разкрива, че тези батерии ще бъдат използвани за i4, iX и други електрически модели, които от марката планират да представят в периода до 2024 година. Договорите са подписани с компаниите Contemporary Amperex Technology, EVE Energy, Samsung SDI и Northvolt AB.

BMW поръча батерии за над 20 милиарда евро

От Bloomberg споменават, че този ход от страна на BMW има връзка и с кризата с чиповете, която се очаква да стане още по-сериозна в следващите месеци и не е изключено доставките на батерии също да бъдат засегнати в това време.

BMW поръча батерии за над 20 милиарда евро

BMW разкрива още, че през първата половина на тази година резултатите показват развитие и повече търсене на електромобили, което също допринася за инвестициите в тази сфера.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    29 18 Отговор
    Бая смяна на изхабени и изгорели батерии се очертават. Електричките ще са най-големият провал в историята на автомобилостроенето.
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    15 12 Отговор
    И след като свърши живота на батериите ...... 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #12

  • 3 Биемдабълю

    15 5 Отговор
    Махнете това дупе от лицето ми! Плийз!
  • 4 гдст

    22 3 Отговор
    Само така ще спрат смесването на масло с антифриз в двигателите си.
  • 5 гост

    11 9 Отговор
    20 милиарда при средна цена на батерия 10 000 евро , щото толкова ги продават тия изброените , прави "огромните" 2 милиона автомобила , по-малко от годишното производство на петролки на същото БМВ и по-малко от производството на Тесла за тази и следващата година !!! А БМВ ще ги "ползват" тия батерии поне следващите 10 години !! И после щели да стигат Тесла , хахахах !!

    Коментиран от #9

  • 6 Парван Пръв Първанов

    7 8 Отговор
    Те за това са поръчали за толкова много пара защото са като на телефоните 50 зареждания и ще падат процентите като круши..Е тук като дойдат след 5-6 год от 5 ти собственик и разредени батерии какво чудо ще е ..Докато направи 2 старта на светофарите и ще ходи да мушка кабела на колонка . Да им гледам сеира хаххаххахахах

    Коментиран от #7, #8

  • 7 ГруЮ

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Парван Пръв Първанов":

    Хахаха, това е бъдещето…за някои. Когато забранят производството и продажбата на коли с ДВГ в ЕС, а цените на електричките станат за избрани, останалите ще карат старите дизели и бензин ли докато се разпаднат. След това - Спарк под наем. Други варианти няма да има. Клаус Шваб и инклузивният им капитализъм в действие.

    Коментиран от #11

  • 8 Много добра аналогия направи

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Парван Пръв Първанов":

    Телефонът ми е на две години и половина и го зареждам всеки ден. Така правех и преди две години и половина. Редовно пада на 0% и всяка вечер го зареждам до 100% като и двете дейности съсипват батерията, но въпреки това не е успяла да се скапе след 1000 зареждания.

    Ако по този начин си зареждаш електромобила, аналогичното изминато разстояние е около 400 000 км за толкова зареждания. Ти за колко години ги изминаваш?

    Коментиран от #13

  • 9 Грета Тунберг

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Зареди ли си батерията на електромобила, скъпи?
  • 10 Костадин кръстев иванов

    4 4 Отговор
    Аз карам bmw i3 от 3г и съм минал вече 65000км.. А батерията е с едва 0.5 деградация.. Тоест спокойно ще направя 0ще 500000км.
  • 11 сектант

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГруЮ":

    аххахаха пука ми на мен, нека да става каквото става да видим но не вярвам поне до 10 15 години нещо да се забрани тук
  • 12 Голям си каун

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ми хвърляш бе.
  • 13 и аз

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Много добра аналогия направи":

    Телефонът ми е на една година и го зареждам всеки ден от 30-40% до 75%. Щадя батерията и тя все още е на живот 100%. Телефонът ми е 13 Mini
  • 14 ето защо

    0 1 Отговор
    Ако ресурсите не бяха изкуствено удържани, тези батерии щяха да излязат пооне 200 млрд.