Last news in Fakti

15 Септември, 2021 09:50 7 920

Apple представи iPhone 13: Нова камера, нов дисплей и по-голяма батерия (ЧАСТ 1)

  • apple-
  • iphone 13-
  • iphone 13 pro

Четири нови модела и промени в цялата гама

Apple представи iPhone 13: Нова камера, нов дисплей и по-голяма батерия (ЧАСТ 1) - 1
Снимки: Apple

След редица слухове и различни снимки от доставчици и приближени до Apple, ето че един от най-чаканите смартфони за годината вече е тук. На специално събитие тази вечер, компанията от Купертино представи новите си флагмани в лицето на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, както и по-достъпните iPhone 13 и iPhone 13 Mini.

Базовият iPhone 13 Mini споделя идентична визия с миналогодишния iPhone 12 Mini с две основни разлики. Първата е, че изрязаният участък за камерата и различните сензори вече е доста по-малък, а в задната част камерите са разположени диагонално. Също така може да избирате между различни цветове включващи Розово, Синьо, Златисто, Черно и специалният червен (Product RED).

Apple представи iPhone 13: Нова камера, нов дисплей и по-голяма батерия (ЧАСТ 1)

По отношение на техническите характеристики, iPhone 13 Mini и стандартния iPhone 13 разполагат съответно с 5.4-инчов и 6.1-инчов OLED дисплей с съотношение 19.5:9. От Apple споделят още, че екранът е с 28% по-ярък, за да се насладите на подобрения HDR режим.

Именно той е и една от промените при камерата, които запазват своята резолюция от 12MP, но с подобрена бленда от F1.8 за широкоъгълната камера, както и подобрение при основния сензор, който позволява по-големи пиксели за по-малко шум при използване на нощния режим.

Apple представи iPhone 13: Нова камера, нов дисплей и по-голяма батерия (ЧАСТ 1)

При снимане на видео вече може да изберете нов режим наречен Cinematic Mode, който на практика използва „размазания“ Portrait Mode при видео, за да създаде усещане за по-професионални кадри.

Всичко това разчита на новият A15 процесор на марката, който е до 50% по-бърз от този при конкуренцията или поне това твърдят от Apple. По-голяма батерия също е налична, като тя е с капацитет от 2406mAh при iPhone 13 Mini и 3095mAh при iPhone 13.

Apple представи iPhone 13: Нова камера, нов дисплей и по-голяма батерия (ЧАСТ 1)

Мястото за съхранение при двата смартфона започват от 128GB и достигат до 512GB, а цените от съответно 729 долара и 829 долара след намаление от 30 долара за различни оператори. На по-късен етап ще разберем и цените на устройствата в България. Предварителните поръчки започват от 17 септември.

Част 2: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max



Свързани новини