Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 16:49 3 149 5

DJI представи компактен дрон с 46 минути време за полет и 5.1К видео резолюция

  • dpi-
  • mavic-
  • mavic 3-
  • дрон

Mavic 3 разполага с две камери и Hasselblad сензор

DJI представи компактен дрон с 46 минути време за полет и 5.1К видео резолюция - 1

DJI е една от водещите компании в индустрията с дронове за заснемане и затвърди тази си позиция с представянето на най-новото си попълнение Mavic 3. Компактният дрон пристига в два варианта и разполага с две камери, огромна батерия и едни от най-добрите характеристики в класа си.

Главният 4/3 сензор е дело на Hasselblad и е с резолюция от 20MP. Той е с фокална дължина от 24мм и променлива бленда от F2.8 до F11. Вторият 1/2 сензор е телефото и предлага до 7 пъти зуум или еквивалента на 162мм. Резолюцията му е 12MP, а блендата е F4.4.

DJI представи компактен дрон с 46 минути време за полет и 5.1К видео резолюция

По отношение на характеристиките на заснемане, основната камера поддържа до 5.1К резолюция с до 50 кадъра в секунда, 4К с до 120 кадъра в секунда и 1080p с до 200 кадъра в секунда. Снимките пък могат да са в RAW или JPEG формат. Втората камера записва единствено 4К при 30 кадъра в секунда и JPEG снимки.

Заедно със стандартния Mavic 3, DJI представи и Cine версия, която се отличава с вградено 1TB SSD, вместо 8GB при стандартната версия. Cine може да снима още в Apple ProRes 422HQ формат и пристига с дистанционно с вграден дисплей.

DJI представи компактен дрон с 46 минути време за полет и 5.1К видео резолюция

Двата дрона са оборудвани с 5000мАч батерия, която позволява до 46 минути полет при идеални условия и директно 65W зареждане чрез USB Type-C порт върху дрона. Обхвата достига до 15км при липсата на сгради и други препятствия и до 3км в градска среда.

Също така двата дрона използват нови сензори, които сканират всички посоки и избягват препятствия, а функцията за автоматично прибиране е подобрена и работи с възможно най-оптималния път.

DJI представи компактен дрон с 46 минути време за полет и 5.1К видео резолюция

Цените на стандартния модел започват от 2099 евро за стандартния модел и 2799 евро в пакета Fly More Combo с три батерии, кутия за пренос и филтри, докато Dji Mavic 3 Cine Premium Combo струва 4799 евро с включено дистанционно в комплекта.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандански

    6 12 Отговор
    За тия пари - Е60

    Коментиран от #2

  • 2 Да ти го напиша

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сандански":

    За тия пари си седиш у Сандански и ще завиждаш на гражданите . Що парички ли нямаш?
  • 3 Max

    9 5 Отговор
    Учудващо е, че DJI са абсолютен лидер на пазара на дронове, без конкуренция.
  • 4 незнайко

    1 2 Отговор
    Какво е по различното от DJI Фантом 2 който е с 5200 мАч. батерия и лети само 20 минути а този цели 45 ! Явно напрежението на батерията е двойно или тройно в сравнение с Фантом 2 .

    Коментиран от #5

  • 5 Истина е

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Теглото ,и нови системи