Last news in Fakti

30 Декември, 2021 11:37 11 279 34

Apple премахва слота за SIM карта още в iPhone 14

  • apple-
  • iphone-
  • sim-
  • sim карта

Появиха се сериозни слухове за първия смартфон без портове

Apple премахва слота за SIM карта още в iPhone 14 - 1

Apple може да представи първия смартфон без портове още следващата есен, след като в интернет пространството се появиха множество слухове за това, че от компанията смятат да се откажат от слота за SIM карта още през 2022 година.

Според информацията, Apple са уведомили големите оператори в САЩ, че смятат да преминат единствено към eSIM карти за своите устройства през есента на 2022 година, когато ще бъде представен iPhone 14. Технологията eSIM се използва от няколко години от Apple, като дава възможност за комбиниране на физическа nanoSIM с виртуалната карта.

Apple премахва слота за SIM карта още в iPhone 14

Премахването на слота за SIM карта ще освободи вътрешно пространство в смартфоните, а освен това ще осигури по-добра защита от прах и вода в страничната част.

Единственият порт, който към момента остава под въпрос е Lightning порта за зареждане и пренос на данни, който вероятно също ще бъде премахнат в бъдещия модел и ще бъде заменен от MagSafe технологията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 6437

    12 11 Отговор
    Време беше. Ама тея слухове ги имаше и за 13ката която излезе 2021
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 CaizerSoze

    60 1 Отговор
    Сигурно ще ги продават отделно слотовете :)!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дуай Липа

    68 5 Отговор
    когато от Apple пуснат първия в света телефон без телефон, тогава ще си купя, даже и за зялото семейство
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 iPhonner

    4 17 Отговор
    Апъл и ЦСКА - нумеро уно!
  • 10 Алфа Вълкът

    7 5 Отговор
    Това са виртуални карти, няма нет, няма телефон!
  • 11 Gucci x Balenciaga

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бауу":

    Сигурно и по телепатия ще си плащаш всеки ден сметките за телефона 🤭
    Фантазията е ситуация, която си е въобразена от индивид или група и която не отговаря на реалността, но изразява някакви желания или цели на нейния създател. 

    Коментиран от #12

  • 12 Алфа Вълкът

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Gucci x Balenciaga":

    Плаща се предварително, онлайн!

    Коментиран от #14

  • 13 жълтур

    10 10 Отговор
    Благодарим на Апъл, че ни информират навреме, за да можем и ние да ги махнем за следващия модел.

    Коментиран от #21

  • 14 Gucci x Balenciaga

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Всеки месец се праща смс и автоматично ми спират парите от SFR мобилен оператор знам ,както и всички други сметки .Става ми смешно когато чета със ваксината какво ще стане или може. На хората с ваксина вече им излиза трети крак и око ,сутрин изхождаме долари ,евра,швейцарски франкове в тоалетната .
  • 15 Теленорчо

    22 5 Отговор
    Махнаха буксата за слушалки,махнаха зарядното от кутията,сега махат сим слота и най вероятно ще махнат порта за зареждане, Скоро и камерите ще махнат,еи така да си ги купуваш отделно,

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Този

    17 13 Отговор

    До коментар #15 от "Теленорчо":

    Махат това, което е излишно, след година две сърбежи по главите и останалите компании достигат до изводите, които от Епъл са направили мнооого отдавна!!! И също така отдавна са стигнали до извода, че няма смисъл от 55 камери и 200мп.
  • 17 Gucci x Balenciaga

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Теленорчо":

    Какво толкова му се чудиш бе човек, замесвате и ваксини и какви ли не щуротии. Има си начини сега и 5g ,от две години се говори за телефони на самсунг  Lets Go Digital със 3D проектор ще може да проектира информация във въздуха.Първо, няма нужда от специализирано 3D съдържание или приложения на трети страни, за да се възползват от технологията тя просто показва 2D информация във въздуха, докато телефонът ви лежи. Второ, потребителите ще могат да взаимодействат с тази холографска проекция с помощта на пръстите си, правейки неща като щракване върху фантаомни бутони или отхвърляне на известия с плъзгане,компанията заяви, че е изобретила метод за проектиране на висококачествени 3D изображения във въздуха. патентът, публикуван през 2018 г., описва нов тип пространствен модулатор на светлината, който елиминира „ограничения ъгъл на гледане и ниската разделителна способност на настоящите холографски технологии какво им пречи и на Apple да направят нещо подобно
  • 18 Е ти

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бауу":

    още не си започнал да си говориш телепатично!
  • 19 Голям Слон

    12 4 Отговор
    Още 2000-та тодина имах Самсунг в щатите без сим карта :-) Беше на Sprint. По-късно ги купиха T-Mobile и станаха gsm оператор. Преди това бяха CDMA. Ако не греша, нещо средно между gsm и nmt.

    Коментиран от #26

  • 20 Реалист

    10 2 Отговор
    Опростачването продължава!
  • 21 neprosveteni i zabludeni fencheta

    26 6 Отговор

    До коментар #13 от "жълтур":

    Само където през 2019 жълтите бяха първите които пуснаха - MEIZU ZERO - A Phone With No Ports, Buttons Or Even Sim Card!! Така, както си мислите, че iphone е първия в света мобилен апарат с тъч скрийн. Пропагандата епъл е вредна мода, тази компания е дявол в ангелски одежди :). Плагиати подтикнати от алчността, прикривайки всичко мръсно и пошло с маркетинг и добро психолози :). Всичкото това с цел да вземат повече и повече парички от всички буквално "подлъзнатите вече по пързалката" потребители. Добре са ви внушили , че те са гуруто на иновациите .. само където е точно обратното - прикрито плагиатство.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Жълто

    1 26 Отговор

    До коментар #21 от "neprosveteni i zabludeni fencheta":

    Апъл не пускат буклуци, за разлика от жълтите. Ти си купуваш жълти реплики на качествени апълски продукти. Ти си промит мозък, защото си комунист и са те учили да мразиш американците. Комунистите знаят само да копират, те са паразити.

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Потребител

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "Жълто":

    Палячо, прави разлика между политическата власт и технологичните компании.
  • 24 Голям Слон

    3 9 Отговор

    До коментар #21 от "neprosveteni i zabludeni fencheta":

    В крайна сметка е важен крайният продукт. Кажи ми един телефон с мултитъч преди 2006-а година? Истински мултитъч! Това, което имаш днес. Защото аз 25 години ползвам мобилни телефони. Имах няколко тъчскрийн телефона до 2007-а. Е и? Никой от тях нямаше нищо общо с днешните, като екран. Тъчскрийните не са нещо ново. IBM е имал такъв телефон, верно стационарен, още в началото на 80-те :-) Изчислителна машини е имало преди век. Като написах в началото - важен е крайният продукт. Ти си хвали, като Филипс колко патента имаш, а в крайна сметка нищо качествено, като краен продукт. Пикам ти на патентите. А като изобретиш нещо, важно е и каква подръжка ще осигуриш. Защото китайците са пример как правят, но нищо не подържат :-) И тук пропагандата няма нищо общо. Да, маркетингът е агресивен на Епъл, но зад тях имаш подръжка. При това много сериозна.

    Коментиран от #28

  • 25 neprosveteni i zabludeni fencheta

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Жълто":

    Каза една голяма глупост! Аз мразя единствено лицемерието, пошлото...и несправедливостта. Сложих коментар на някъв дето каза, че жълтите щели да видят от епъл и да копират, само където още 2019 жълтите вече имат такъв телефон. Това, че епъл са катализатора на вече изпробвани технологии и иновации и , така дават насока не означава, че те са мозъка на всичко. Те са мозъка на това как да ви дадат по - малко за повече пари. Неуважително и крайно лицемерно спрямо собствените им купувачи. Iphone е качествена машинка , но има и своите недостатъци. И тук аз изказвам мнение различно от вашето против вашата любима компания и ме изкарвате комунист? Хаха боже, боже! Казвам истината за епъл, какво стои зад всеки един техен продукт - алчност, пошлост..прикрити плагиати а това, че съумяват да направят по-качествено краднатото спор няма.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Голям Слон

    3 7 Отговор

    До коментар #26 от "kkk":

    :-) Виж, нямам идея какво си имал 93-а година - мобилен телефон играчка или мобилен телефон без карта. Ако приемем второто, даже не си знаел абревиатурата на онова, което притежаваш, защото толкова ти е капацитетът. В мнението, което си цитирал, и твоето, което си написал, ясно проличава кой колко знае. Всичко, което исках да кажа, а ти не успя да разбереш, е че още 2000-та година е имало цифрова услуга, която е нямала нищо общо със sim карта, а идентификацията на абоната в мрежата е ставала със серийния номер на устройството :-))) Та, така. Ако нещо си имал 93-а, това е било NMT 450i, което още тогава е било стара технология. Малко по-модерно мислещите изчакахме gsm на понавлезе и на цената на по-слаб обхват имахме много по-качествена връзка. Говоря за себе си и за 97-а. А в щатите беше друга история, юнако! Наздраве!
  • 28 Shadow Fiend

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Голям Слон":

    Що се изагаш бе човек,иос е супер жалката ос,точно нулева персонаизация при любимия ти ейпъл шит грозен...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бегай моешеник

    0 5 Отговор

    До коментар #29 от "Линукс":

    Лъжеш като комунист. Ел Капитан е много стара OS.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ицо Багера

    1 1 Отговор
    Откакто почина Ст. Дж. компанията тръгна надолу. Ъпдейт всеки месец. За първи пър започна да ми " замръзва " по подобие на китайчетата, напускаха един милион модели мини, про , макс , ултра мега и тн. глупости. Ало той ги вижда от отвъдното ще се обърне в гроба.

    Коментиран от #33

  • 33 gregory

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ицо Багера":

    Моето китайче не е спичало нито веднъж.Още живееете 10 г. назад във времето
  • 34 Мобилен Оператор

    0 0 Отговор
    Аз пък ще ги отрежа и ще карам потребителите да слагат микро, нано, мини, макро и други сим карти в телефоните си.