Last news in Fakti

18 Януари, 2022 19:26 5 536 8

Още един автомобилен производител заменя ключовете със смартфон

  • iphone-
  • carkey-
  • bmw-
  • смартфон

Hyundai ще се присъедини към BMW и ще позволява отключване и заключване с iPhone

Още един автомобилен производител заменя ключовете със смартфон - 1

Смартфоните се превърнаха в неизменна част от ежедневието на повечето хора и за наше улеснение, производителите се опитват да внедрят в тях различни функции, които да ни помогнат да заменим вещите си с телефона.

През изминалата година ви разказахме за партньорството между BMW и Apple, което позволява използването на „ябълков“ смартфон за отключване и дори запалване на различни модели на „баварците“.

Още един автомобилен производител заменя ключовете със смартфон

Изглежда сега още автомобилни производители искат да улеснят клиентите си и са се насочили към тази технология, а последното голямо име, което се споменава според запознати е това на Hyundai. Корейците ще се доверят на Apple и CarKey, за да дадат достъп на смартфоните до техните автомобили, а подобно нещо ще се случи и с Genesis, които също са под шапката на Hyundai.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи Генчо

    20 3 Отговор
    Това е чипирането, не "ваксините"!

    Коментиран от #2

  • 2 ха ха

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи Генчо":

    Абсолютно точно! Хората за чип се притеснили. Те цял компютър носят в джобовете си и при това свързан...

    Коментиран от #8

  • 3 Donev

    4 12 Отговор
    Много удобна екстра
  • 4 Българина

    24 6 Отговор
    Това не е иновация а идиотщина.... Като ти откраднат телефона ще ти откраднат живота.... безумие.... Който иска да се разхожда с поминала в джоба си
  • 5 Мда

    14 5 Отговор
    А има ли вариант да се замени приложението за смарфона с ключ? Може би ваксинираните ловят нета без сматфон и затова са постъпили толкова мъдро в Германия? Четвъртият ковид райх дойде...
  • 6 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    21 1 Отговор
    Съвременните автомобили стоват все по-идиотски. На мен преди 4-ри години за нов ключ на 8 годишен италиански таралясник във фирмения сервиз ми искаха 900 лева за ключа + още 90 лева за "обучение" колата да го разпознава. Тогава телефона ми струваше 400 лева. По същото време във фирмения сервиз на Киа, ключа заедно с "обучението" струваше около 200 лева.

    Проблем е, че собствениците не могат сами да си "обучават" ключовете и телефоните си да им отключват автомобилите. А трябва да плащат деситорни цени на фирмени техници-некадърници за такава елементарна процедура. Проблема е, че има хора, които не искат да имат телефон, те как ще си отключват колата? Има ли възможност заедно с телефона да си остане старомодното отключване с "ключ".
  • 7 Герак Митко

    3 0 Отговор
    А КИА, те под чия шапка са, пак на Хюндай.
  • 8 Гачо

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    И това по някакъв начин притеснява ли те? Всички използвам смартфони. Това, че ще отваряш и запалзваш колата си с тях какво те грее?