Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 11:36 2 579 4

Samsung връща интереса в таблетите с новите Galaxy Tab S8, S8+ и S8 Ultra

  • samsung-
  • galaxy tab-
  • galaxy tab s8-
  • s8 plus-
  • s8 ultra

Три версии на устройството дебютираха за всеки вкус

Samsung връща интереса в таблетите с новите Galaxy Tab S8, S8+ и S8 Ultra - 1

През изминалия ден се състоя Unpacked събитието на Samsung, където главната роля бе заета от смартфоните Galaxy S22, Galaxy S22 Plus и върховият Galaxy S22 Ultra. Освен тях, корейската компания показа и интересно трио от таблети, които могат да върнат изгубения интерес към този тип преносими устройства.

Samsung връща интереса в таблетите с новите Galaxy Tab S8, S8+ и S8 Ultra

Galaxy Tab S8 и Galaxy Tab S8+, подобно на смартфоните се различават единствено по размерите на своят екран, съответно с диагонал от 11 инча и 12.4 инча. По-малкият от тях разчита на LTPS TFT дисплей с резолюция от 2560х1600 пиксела и до 120Hz честота на опресняване, докато по-големият Tab S8+ може да се похвали със Super AMOLED матрица и 2800х1752 пиксела резолюция, също с до 120Hz честота на опресняване.

И двата модела разполагат със сензор за пръстов отпечатък, но при по-големият модел той е поставен под екрана. Таблетите разполагат с общо 3 камери – 12MP ултраширока селфи камера, 13MP основна и 6MP ултраширока оптика на гърба. Конфигурация с четири говорителя дело на AKG се грижи за звука, а в задната част има и специална поставка за S Pen стилус с магнит.

Samsung връща интереса в таблетите с новите Galaxy Tab S8, S8+ и S8 Ultra

Таблетите разчитат на процесор Snapdragon 8 Gen 1 чипсет, 8GB или 12GB RAM и съответно 256GB или 512GB място за съхранение. Слот за microSDкарта също е наличен. Устройствата поддържат 45W жично зареждане, което захранва 8000мАч батерия при Tab S8 и 10900мАч батерия при по-малкия.

Samsung връща интереса в таблетите с новите Galaxy Tab S8, S8+ и S8 Ultra

Върховият Galaxy Tab S8 Ultra е най-големият и най-мощният таблет, който някога от Samsung са правили с екран от 14.6 инча със Super AMOLED технология и резолюция от 2960х1848 пиксела. Честота на опресняване също достига до 120Hz. Интересно е и решението, което корейците са направили в горната част на дисплея, където виждаме прорез, подобен на тези при моделите на iPhone.

Samsung връща интереса в таблетите с новите Galaxy Tab S8, S8+ и S8 Ultra

Там са разположени две 12MP камери с широка и ултраширока камера, които записват до 4K видео при нужда. Задните камери също са две на брой с 6MP ултраширока леща и 13MP основен сензор. Подобно на стандартните модели, тук също виждаме магнитна поставка за S Pen стилус, както и аудио дело на AKG.

Панелите са алуминиеви, а от Samsung твърдят, че те са много по-устойчиви и издръжливи на огъване. По отношение на характеристиките, таблетът разчита на Snapdragon 8 Gen 1 с 8GB, 12GB или 16GB RAM памет и място за съхранение от 128GB, 256GB или 512GB, отново с възможност за разширение с microSD карта.

Samsung връща интереса в таблетите с новите Galaxy Tab S8, S8+ и S8 Ultra

Батерията е с капацитет от 11200мАч и също поддържа до 45W жично зареждане. Цените на стандартните версии започват от съответно 750 евро и 950 евро, докато Ultra моделът ще ви струва най-малко 1150 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    3 7 Отговор
    Хахаха, то интерес и търсене при таблетите си има, това че никой не търси Android базирани такива, не е някаква новина...

    Коментиран от #2

  • 2 опашат глиган

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    Много ми е зле с mi pad 5 pro :) 5g направо рева ти казвам от "скапания" андроид. Абе вие не се ли осъзнавате, че епъл не са светия граал, шефа ми само щото е на епъл си го взе неговия ...седи и го гледа тъпо и пуска само вайбър и гледа сайтове с новини. Аз моя си го нося и го ползвам за работа и хич не ме е еня за мнението на който и да е било. Всичко..с времето си ;) а до тогава бъдете фенчета -заблуденички и послушни

    Коментиран от #3

  • 3 Този

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "опашат глиган":

    Интересен дизайн има тоя твоя таблет, странно от къде ли е изкопиран... А това, че капацитета на началството ти стига до там, че да се оправя само с вайбър си е лично негово извращение...

    Коментиран от #4

  • 4 опашат глиган

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Този":

    То няма мн варианти в дизайните при падовете а и да е взаимстван от епал хич не ме интересува. За цената си е просто идеален откъм hardware и software пък вие си говорете, че бил китаец с копиран дизайн и глупости.