Last news in Fakti

12 Февруари, 2022 11:30 3 642 5

Apple поправя „шпионското“ си устройство с няколко ъпдейта

  • apple-
  • airtag-
  • проследяване

AirTag-овете ще бъде по-лесни за откриване с въвеждането на няколко функции

Apple поправя „шпионското“ си устройство с няколко ъпдейта - 1

Заедно с представянето на новия iPhone 13 през изминалата година, Apple показа още един интересен продукт, наречен AirTag. Малките кръгли GPS тракери бяха представени като устройства, които да улеснят ежедневието и да ни помагат за намирането на различни вещи, устройства или дори домашни любимци, но в последните месеци тяхната функция се измени доста сериозно. Както няколко пъти в и разказвахме, крадци използват AirTag-овете, за да проследяват автомобили или дори хора без те да разбират за това.

Apple поправя „шпионското“ си устройство с няколко ъпдейта

От Apple се опитаха да разрешат проблема и разработиха приложение за Android, което да „улавя“ проследяващите устройства, както и въведоха функция при която AirTag издава звук, ако засече, че наблизо има човек с инсталирано приложение или Apple устройство. Въпреки това, престъпниците намериха нов начин и в интернет се появиха „ъпдейтнати“ устройства, които не издават никакъв звук и на практика са неоткриваеми без нужното приложение.

Apple поправя „шпионското“ си устройство с няколко ъпдейта

Сега компанията от Купертино работи над нов ъпдейт, който да направи AirTag още по-лесен за откриване и да предотврати лошите помисли на използващите го. Устройството вече ще издава много по-силен звук, който ще може да бъде включван ръчно, за да бъде откривано още по-лесно. Apple работи и над функция наречена Precision Finding, която ще дава още по-точни насоки за това къде точно е поставен AirTag-ът. Заедно с тези новости, промени ще има и при условията за ползване и инструкциите при първоначално включване на устройствата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    5 0 Отговор
    Аха сега разбрах кой е помогнал на Мата Хари
  • 2 Apple

    1 1 Отговор
    Ако от Аpple започнат да правят приложения за Аndroid значи са свършили като компания

    Коментиран от #3

  • 3 :DDDDDD

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Apple":

    ми те имат бе apple music, tracker-a и move to ios все приложения дето имат кяр едното заправене на пари, другото уж за подпомагане за пренос на данни и третото за тез тагчета- шитни.
  • 4 Едмонд Дантес

    2 0 Отговор
    Свърши с ходенето за риба .
  • 5 robcheta robotcheta

    3 0 Отговор
    Махнете кавичките и пак ще е вярно