Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 17:49 4 406 17

Microsoft ще ви напомня постоянно, ако устройството ви не е подходящо за Windows 11

  • windows 11-
  • microsoft-
  • windows

От компанията тестват надпис в долния десен ъгъл, който ще се показва винаги

Microsoft ще ви напомня постоянно, ако устройството ви не е подходящо за Windows 11 - 1

Microsoft тества нова функция в своята операционна система Windows 11, която ще напомня на потребителите, че устройството им не е подходящо за Windows 11. В последните няколко бета версии на операционната система се появява малък бял надпис в долния десен ъгъл, които все още не е сигурно дали ще достигнат до финалната версия на софтуера.

Microsoft ще ви напомня постоянно, ако устройството ви не е подходящо за Windows 11

“System requirements not met” или „Системните изисквания не се покриват“ се показва и на началната страница в менюто за настройки на операционната система, споделят разработчици. Подобен надпис се появява и при нелицензирана версия на операционната система, познат още от нейните предходни версии.

Microsoft ще ви напомня постоянно, ако устройството ви не е подходящо за Windows 11

Още при представянето на софтуера, голяма част от компютрите не покриваха изискванията за Windows 11, но бързо след това бе открит начин тези изисквания да бъдат прескочени и операционната система да се инсталира без проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пауър Юзър

    31 5 Отговор
    От 6 месеца минах на Linux Mint и ми дреме за Windows 11. Вървят игрите от Steam, има всякакви софтуери, стабилна и сигурна система, която не ти записва всяко действие и да го праща в нам си колко облака.

    Коментиран от #14

  • 2 Ваксиниран3002

    34 4 Отговор
    Това ми звучи като: Ваксинирайте се, ваксините не са ваксини и не помагат, но вие се ваксинирайте. Поредното изнудване. Какво като не ми е подходящо устройството, дреме ми за уин 11, аз съм си добре и с 10.

    Коментиран от #12

  • 3 747272

    13 3 Отговор
    Щом устройството не е подходящо за бозата, то как е била подкарана въпросната боза там

    Коментиран от #10

  • 4 Още един пирон

    16 2 Отговор
    в ковчега на Майкрософт.
    ЕМАГ така имаха един досаден надпис. Сега вече го нямат.
    И с Виндоза ще стане така, малко по малко, стъпка по стъпка.
    Щото си мислят, че може да са досадни и потребителите ще ги търпят.
  • 5 type-R

    16 2 Отговор
    От 15 години не купувам нов компютър. Ако си мислят че в комбина с онзи мафиот Гуо Ггол ще ме изнудват за пари всяка година, няма да стане! Дори още повече ще ме амбицират да преминавам на low tech!!! Могат да си заврат и фейсбуците и инстантния шит в дебелите гъове!!!

    Коментиран от #16

  • 6 Войникът 🇧🇬

    4 2 Отговор
    Ма ползвайте си го този Windows 11! От както прецакахте готиният Windows phone ,ползвам само устройства на Android и си имам всичко нужно!
  • 7 Нямам срам

    12 4 Отговор
    Реално Windows XP PRO си остава най добрия класика за времето сегашното е .... Мани бегай

    Коментиран от #13

  • 8 лдлдк

    2 5 Отговор
    Хаххаха Още ли ви цакат (ако въобще накой си го е закупил) тия от Прозореца. Толкова силно и далече съм се абстрахирал от тоя боклук неземен, че дори забравих за смешната му подредба като цяло.
    Що за мазохист, трябва да си за да позлзваш (Па и да им плащаш) за пумията? При положение, че ако не бяхте толкова тесногръди и си инсталирате Каквато и да е Линукс дистрибуция, ще ви се иска, да не бяхте въобще знаели дори, за Прозорци, Гейцове и прочие. Препоръчвам Manjaro и то горещо. От окол 2 години съм с него, до сега все с Убунту или Кали. Но Манджарото насочен изцяло потребителски, като направо ти се иска да се научиш, "аджаба тоя терминал какво е" Извинявай, ама лаптоп на 14 години, захвърлен в работилницата ми, не беше и мечтал за HD филм. Кълна се, гледах 3D до 10GB на същия. Всичко ти е безплатно (Open Source) Ама не като Андроид(Kernel) Да е с уловка за данни-манни. Абе с две думи, има със сигурност повече приложения, които няма дори и да тръгнат под Прозореца а и няма да ги плащаш. Наистина, какъв мазохист трябва да си, че да чакаш 10 минути докато ти се включи компютъра, че аджаба да прочетеш някоя новина?!??
  • 9 Я се разкарай!

    4 1 Отговор
    Имам лиценз за 10-та, но 11-та не иска да се инсталира (след срив и 2 дни борба за възстановяване). Та май индийците ме накараха да мигрирам на друга ОС. Обмислям коя.
  • 10 При мен

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "747272":

    При мен дава проблем с процесора, който "не е сигурен". Иначе съм 8GB RAM, 2GB video, 2TB SSD... Но честно казано го ползвам само когато правя документи, защото не съм свикнал с клавишните комбинации на таблета. За всичко друго ползвам телефона и ТВ.

    Коментиран от #17

  • 11 Страхан

    1 7 Отговор
    От 11 години минах на Мак и хич не ми дреме за вашите проблеми.

    Коментиран от #15

  • 12 Нико

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ваксиниран3002":

    Така виках и аз ХР
  • 13 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нямам срам":

    7 е най-добрия Windows. Почти всеки софтуер върви на нея, стар или нов, докато на xp има проблеми. Също така 7 е последната версия, на която могат да се спрат update-ите без да ровиш в registry editor-a на всяка проклета инсталация.
  • 14 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пауър Юзър":

    Linux дистрибуциите са ок за програмисти или просто за сърфиране + НЯКОИ игри. Има си много удобен unix-style терминал, почти всички ide-та са написани за linux, компилатори има всякакви. Всички хубави браузъри се поддържат и игричките от steam вървят. Обаче всички останали игри, които не са от steam са проблем. Шанса да не тръгнат през wine е много голям. Същото се отнася и за редица незаменими софтуери - Adobe CC, CAD системи, Solidworks и Atmel Studio. Така че без dual boot много професионалисти не могат да се разминат. Ако човек има повечко нерви може да dual-boot-ва с macOS ама hackintosh-а е trash, така че всеки сам си преценява.
  • 15 krisko

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Страхан":

    :) Ти на тоз скопен емулатор операционна система ли го наричаш? Оня ден извадих прашясалия мак 2018 пробвах някои неща и уви си припомних що съм му ударил печата с архива. За филми и ровене в нета ..става
  • 16 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "type-R":

    Понеже си фен, ще те отворя малко. Имам няколко IBM-a - T43, T43p с Ati Fire Gl Pro3200 и екран 1600х1200. Всички са с инсталиран Sparky linux 6.2 32 битов. През 2 дни ми дават ново ядро и ъпдейти на библиотеките. Има си CPU GUI control за да му дадеш performance , което е същото като на линдоус хай перформанса. Имам и DELL ATG core2duo 9600 на 2.8 гх, но там е 64 битов Sparky 7.0 и работи направо нереално. Всичко си е с менюта, конзола отварям само в краен случай. Отделно е на база QT инструкции извесни от Симбиан, които са супер леки. На моите ИБМ-а МИНТ-а влачеше, както и ПЕПЪРМИНТ-а. MX linux вървеше на ръба , но заема доста повече рам от спарки. Не съм докосвал уиндоус от 1 година и няма да се върна никога! Пък и защо след като Линукс са дотолкова напреднали ,че стария ми хардуер да бачка както новия с инталиран линдоус?
  • 17 На кого ми пука

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "При мен":

    Хората изхвърлиха преди 10 години надтолните щайги и преди 5 години лаптопите.