Last news in Fakti

1 Март, 2022 12:02 1 543 2

Tesla се отказа от радарите при Model S и Model X

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • автопилот-
  • камери-
  • радари

През изминалата година това се случи и при Model 3, и Model Y

Tesla се отказа от радарите при Model S и Model X - 1

Tesla е един от производителите с най-напреднали технологии по отношение на автономното шофиране и за разлика от другите производители, които използват различен тип радари, хората на Мъск избират друг подход. Усъвършенстваният автопилот на Tesla вече ще разчита единствено на камерите, след като от компанията обявиха, че последните Model S и Model X няма да получават радари от завода.

Tesla се отказа от радарите при Model S и Model X

Съобщението бе публикувано на сайта на марката, като се съобщава, че колите продадени след средата на февруари ще бъдат доставени единствено с камери. Подобно нещо направиха от Tesla и през изминалия месец май, когато радарите отпаднаха от Model 3 и Model Y.

Tesla се отказа от радарите при Model S и Model X

По този начин автомобилите на Tesla ще разчитат единствено на осемте камери, които наблюдават случващото се около автомобила. В свое изказване, Мъск сравни технологията с това човек да има три очи на гърба.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 2 Отговор
    Внимание!Всички полицаи с патрулки да се пазят.

    Коментиран от #2

  • 2 Еко кука

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    В новият "даунгрейд" може да е включено преследването на колеги и извън МПС-то