21 Юни, 2022 17:12 1 836 4

Sony работи над 100MP сензор за смартфони

  • камера-
  • сензор-
  • sony

Очаква се той да се появи в смартфоните от средния премиум клас

Sony работи сериозно над своя първи 100MP сензор или поне такива данни сподели Digital Chat Station. Изданието се позовава на свои източници, които са навътре в материята и споменават, че интересния сензор ще бъде част от серията IMX8 на Sony. Интересното е, че оптиката няма да се появи на най-скъпите смартфони, а ще бъде вграждана в тези от средната класа на премиум сегмента.

Съвсем скоро видяхме появата на сензора IMX800 в Honor 70 с резолюция от 54MP и големина от 1/1.49 инча. Към момента най-големият сензор, който компанията използва е този, който се вгражда в Xperia Pro-I. Той е с големина от 1 инч и е взет директно от камерата RX100 VII.

Очаква се компанията да разработи и още нови сензори от по-висок клас, които вероятно ще са част от серията IMX9. Тяхната резолюция вероятно ще достига около 200MP, за да се бори с оптиката на Samsung и техния 200MP сензор, който ще пристигне в Galaxy S23 през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    8 4 Отговор
    Най-добрите!
  • 2 име

    5 3 Отговор
    Много е жалко, че от производителите поради бездарност и липса на въображение манипулират купувачите. За която и да е камера най-важното е колко е голям/ какъв е формата на сензора и. Т.е. чипа обработващ заснетото. Няма как физически да се постави голям чип в телефона, затова и напъните за повече пиксели ще доведат единствено до ненужно големи на мегабайти снимки.

    Коментиран от #3

  • 3 Случаен

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    Недей че сега ще дойдат специалистите да ти приказват как новата им сапуерка с 50мп снима по-добре от старата с 18мп. Имаше едно време една нокия 808 purevision, 41mp камера имаше, когато стандарта беше около 8. Е, снимките не бяха кой знае какво.
  • 4 Mаркетинг

    4 0 Отговор
    Че, числата са си маркетинг така е! Но пък Apple са царе в манипулирането по съвсем друг начин. Apple са вкарали във виртуалния си затвор повече хора от когото и да е друг.