21 Юни, 2022 17:22 5 151 10

iOS 16 премахва една от най-дразнещите функции

  • apple-
  • captcha-
  • ios 16-
  • ios

Системата ще помага за преодоляването на CAPTCHA

iOS 16 премахва една от най-дразнещите функции - 1

Вероятно се сещате за малките картинки с различни букви и цифри, които трябва да попълните преди да влезете в акаунта си, да публикувате нещо или да извършите друга онлайн дейност. Тези малки картинки се наричат CAPTCHA и колкото и полезни да са за преодоляването на ботове, то едва ли някой може да отрече, че понякога са и доста досадни.

Изглежда от Apple също мислят така и действат в посока, която да ги елиминира максимално много в новата им операционна система – iOS 16. Компанията от Купертино сподели, че е разработила функция, която позволява „прескачането“ на това потвърждаване на самоличността чрез Private Access Tokens, които потвърждават самоличността с помощта на Apple ID.

iOS 16 премахва една от най-дразнещите функции

Обяснено накратко, Apple ще гарантира за вас чрез лицевото разпознаване и автоматичното въвеждане на имейл и парола, когато влизате в някой сайт, прескачайки досадния процес за CAPTCHA. От компанията уверяват, че това не разкрива информацията на потребителя или IP адреса му.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капча мапча

    33 10 Отговор
    Най-дразнещата функция е пробутването на стари технологии на безумни цени.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този

    8 18 Отговор

    До коментар #1 от "Капча мапча":

    Има една недостижима за момента технология и тя се нарича IOS... И да пискате и да крещите и да се жалвате, докато не се измисли по-добра система Апъл ще са на върха...
  • 5 бавен е

    4 15 Отговор
    Андроид се емулира в Джава и винаги ще лагва.
  • 6 Иван

    4 20 Отговор

    До коментар #1 от "Капча мапча":

    По-дразнещо е клошари на минимална заплата да коментират за високи цени.
  • 7 бухта

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Капча мапча":

    пръчка+флегматична чак дразнеща и осакатена "ос" им пробутват. Ма не е луд тоя де яде баницата. Подхвърлят им малко анимацийки, блър ефекти и шарени екранчета и наивните и нищо неподозиращи зайчета сами си скачат в капанчето. Смеем им се отстрани като ги гледаме как си мислят, че им завиждаме а те даже не се усещат. Вечните манипулатори и плагиати с безспорно най-добрия маркетинг, които тихо, хитро и прикрито прецакват собствените си потребители в много аспекти. Признавам! ..и мен ме бяха зомбирали години наред, но пък се радвам, че "прогледнах" навреме и осъзнах колко долни и мръсни са отвътре а привидното е една лъжа в името на печалбарството. Епъл са зло!

    Коментиран от #8

  • 8 комуне

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "бухта":

    Не харесваш американците :)

    Коментиран от #9

  • 9 бухта

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "комуне":

    Не харесвам комунистите. Apple действат като такива. Apple са дявола в ангелски одежди.
  • 10 Редсокс

    3 1 Отговор
    Най-дразнещото в ios е самата ios