23 Юни, 2022 14:26 4 228 7

Ford показа електрически бус с 2000 конски сили

  • ford-
  • transit-
  • електрически бус

Ускорението до 100км/ч отнема по-малко от 2 секунди

Ford показа електрически бус с 2000 конски сили - 1

Както вече ви информирахме, Фестивала на скоростта в Гудууд вече започна, а премиерите и интересните автомобили тепърва биват показвани. Този път возилото което ще ви покажем идва от щанда на Ford и ни показва на какво са способни инженерите на компанията. Американската компания представи електрически бус на базата на Ford Transit, разполагащ с електрическа мощност от 2000 конски сили. Разбира се, превозното средство е единствено концепт, но все пак от Ford се надяват да подтикнат интереса на хората към стандартната електрическа версия на Transit.

Ford показа електрически бус с 2000 конски сили

Ford Pro Electric SuperVan разполага с мощност от 2000 конски сили, както вече споменахме и тя се дължи на четири електромотора, разпределящи я между четирите гуми. Решение, което осигурява ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на по-малко от две секунди. Данните са подобни на тези на хърватския хиперкар – Rimac Nevera. Това е четвъртият бус от серията SuperVan, която дебютира през 1971 година, когато от Ford поставят V8 от Ford GT40 в първото поколение на Transit. След това подобни неща се случват и с второто и третото поколение на Transit през 80-те и 90-те години на миналия век.

Ford показа електрически бус с 2000 конски сили

От Ford разработват специално шаси и дизайн за буса, който в по-голямата си част е направен от карбон. Дизайнът е с главен умисъл към аеродинамиката или поне доколкото може да е при бус. В интериора е заложено на два дисплея, един пред водача и един в централната част на максимално изчистеното табло. Останалата част от вътрешността включва тръбна конструкция, състезателен волан и спортни седалки.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 го шо

    7 5 Отговор
    зарядът на батерията е достатъчен да се стигне от народното събрание до ректората.
  • 2 4509

    4 6 Отговор
    Бус за пигмей.
  • 3 Радио Чукотка

    5 2 Отговор
    Какъв бус като си е чист ван?!
  • 4 Механик

    3 4 Отговор
    Показали са новият електровоз, само дето не е на релси.
    Батерията му стига да се направи "едно кръгче", ама е модерно. Шилето обича да е модерно.
  • 5 Да питам

    2 5 Отговор
    Колко му е пробега с едно зареждане и колко кубика е, че ако е под 1000 километра и три кубика, на турбо няма да му върши работа.
  • 6 Въй въй чуек

    1 2 Отговор
    Тва е неква изгъъзица чуек... На кой му е притрябвал бус с 2000 коня който са вдига до 100 за 2 секунди??
    Бе хванете се направете някаква градска ел. кола, евтина, 100тина коня, та да можем да се обзаведен и ние бедните. Кви 2000 коня, аре бегай..
  • 7 Ехааа

    0 0 Отговор
    Като го гледам милия, още в първата дупка ще е смачкал батерията! И все едно е направен да си носи батерията, а не хората!