Last news in Fakti

23 Юни, 2022 18:49 1 714 1

Instagram ще използва изкуствен интелект, за да познае възрастта ви

  • приложение-
  • instagram-
  • meta-
  • facebook

По този начин от платформата искат да спрат злоупотребите с лицата под 18 години

Instagram ще използва изкуствен интелект, за да познае възрастта ви  - 1

По-рано днес от Meta обявиха два нови начина за потвърждаване на възрастта на своите потребители в САЩ. Всеки който желае да промени възрастта в профила си и от такава под 18 години на такава над 18 години ще трябва да потвърди това, че е пълнолетен по един от три различни начина. Това включва класическото качване на личен документ, който да доказва възрастта или един от двата нови начина.

Instagram ще използва изкуствен интелект, за да познае възрастта ви

Единият от тях ви приканва да качите видео на което да се вижда лицето ви, а с помощта на компанията Yoti и изкуствен интелект, компютър ще прецени дали изгледате на възраст над 18 години. Софтуерът взима чертите на лицето ви и споделя предполагаемата възраст.

Instagram ще използва изкуствен интелект, за да познае възрастта ви

Третият начин включва още трима потвърдени потребители на Instagram, които могат да потвърдят това, че сте над 18 години. В профила си може да изберете три доверени профила, към които да изпратите заявка за потвърждение на това, че сте над 18 години. Ако и трите потвърдят това, Instagram ще се довери и ще ви позволи да смените възрастта си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАП лийкс

    0 0 Отговор
    Защото не могат да проверят по ЕГН ли?