Last news in Fakti

19 Юни, 2013 12:32 3 285 2

Умен "стоп" за велосипед

  • велосипед-
  • колело-
  • светлини
Американски разработчици в областта на велосипедните аксесоари направиха иновативна задна светлина, предназначена основно за градски байкове. С помощта на специални сензори устройството може да определя дали велосипедистът се намира в движение и каква е скоростта му.
 
В зависимост от това сигналите на своеобразния стоп се променят, като дават възможност видимостта към велосипеда да бъде увеличена. При максимална яркост, задната светлина се забелязва в тъмното от дистанция 300 метра.
 
В основата на иновацията е 3-ватов светодиод, който е комплектован с батерия, разчетена да издържа до 100 часа непрекъсната работа. Цената на устройството е $45 и то вече се предлага в интернет магазините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргарит Цветков

    0 0 Отговор
    Някой американец да е измислил нещо сносно? Можеше да сложат прост датчик за ускорение и при спиране да свети по-силно или с премигване - да имитира стоп светлини. А от личен опит ще Ви кажа, че дори най-евтините китайски задни велосипедни светила от 10-15лв се виждат ярко денем (на светло) на повече от 100м, какво ли остава да е на тъмно. Но допускам че може да има пропуски в превода на статията.
  • 2 Маргарит Цветков

    0 0 Отговор
    И продължаваме - 3 Вата 100 часа! при малко сметки и приемане на КПД 100% и 100% на светилото - излиза, че батерията е поне 3V 100Ач т.е. малко по-малка от автомобилен акумулатор!