23 Юни, 2013 11:20 22 719 26

1.6-литров дизел от Renault за Mercedes-Benz C-Klasse

  • mercedes-benz-
  • renault-
  • dci-
  • cdi

Mercedes-Benz вече монтира френски двигатели на колите си. A 180 CDI се оборудва с добре познатия 1.5 dCi, който има немалка заслуга за отличните пазарни показатели на Dacia. В Щутгарт обаче са преценили, че този мотор няма да пасне на новата C-Klasse.

Ето защо от Mercedes-Benz смятат да екипират бъдещия съперник на BMW 3er с по-големия турбодизел на Renault. 1.6 dCi развива 130 к.с. и 320 Нм и се предлага за топовите модификации на Megane, Scenic/Grand Scenic и Nissan Qashqai.

Френските инженери разработиха този агрегат като заместител на старите 2.0-литрови дизели. Смята се за един от най-сложните двигатели, произвеждани от Режията. Предполага се, че с него ще се екипира базовият Mercedes-Benz C 200 CDI в комбинация с механична скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маляка

    1 1 Отговор
  • 2 ДОН КАРЛИ

    5 4 Отговор
    ETO TOVA E TEHNOLOGIA MERCEDES S DVIGATEL NA DACIA OTDAVNA MERCEDESA NE E VECE TOVA DETO BEWE EDNO VREME AMA SEGA S TOIA UDAR WA GO DOVARWAT
  • 3 Анастас Анастасов Хх

    2 4 Отговор
    .аси ужаса
  • 4 асдфгххх

    7 4 Отговор
    Тези двигатели са много добри! И са на Renault, не на Dacia. Двигатели на Renault използват и водещите отбори от F1 (Red Bull и Lotus).
  • 5 comment

    9 1 Отговор
    До първите трима - дрънкайте си простотиите и глупостите и си се хилете, на никого не пречите!

    Коментиран от #6

  • 6 Stefan Vasilev

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "comment":

    Дали са на Рено или на Дачия няма голяма разлика. Срамно е за фирма като МБ с нейната славна история и големи претенции да ползва двигател от ниско бюджетна и посредствена френска марка като Рено. Сраааааам!
    А F1 е на светлинни години от тези дизелчета за градски черупки и не става за пример в темата.
    До прежде писалия. Не ние пречим на МБ, а те сами си скапват колите и реномето. След W124 само старата слава им остана...

    Коментиран от #8, #26

  • 7 ivaylo mihaylov

    5 3 Отговор
    Този двигател е много обещаващ по показатели. Рено са си достатъчно добри, това че голямата част от колите втора ръка са максимално амортизирани и нямат ресурс не означава,че марката е лоша. Предлагат нови коли на двойно по-ниска цена от Мерцедес. Важно е цена/качество съотношението, а те там са много добре. Всички които плюят рено им пожелавам да си купят някога едно ново и да видят дали е хубаво или не.

    Коментиран от #11

  • 8 Антонио Милев

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Stefan Vasilev":

    Харесвам хора с градивна критика като твоята. Но, имаш ли престава колко много струва разработването на един нов двигател? Да не говоря, че вероятно няма да стане толкова добър като френския дизел, който е разработван с десетилетия. VAG като слагат едни и същи двигатели в Audi, VW, Porshe, Seat да не би да се е нарушило резюмето на някоя марките? Просто Мерцедес следват маркетинговата стратегия Продуктов микс.
  • 9 Георги Бенчовски

    4 2 Отговор
    А въобще някой от Вас карал ли е за повече време кола с този двигател? Или поне за кратко,за да добие някаква представа за нещата. Преди да се говори негативно срещу нещо,нека първо човек да се запознае с нещата от близо.
  • 10 маляка

    4 2 Отговор
    след 200 000 км двигателите стават парцале друго си е да кряка над 1000000 км
  • 11 мария спасова

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "ivaylo mihaylov":

    Хей бледолики ,ти някога карал ли си Мерцедес?

    Коментиран от #21

  • 12 Красимир_0

    3 1 Отговор
    Имам Мерцедес Е 300 Д,държа си и старото Рено 21 само заради двигателя, изключително икономичен, вървящ и напредничав за далечната 1992 дизел.Не съм само аз на това мнение друг човек от родния ми град си купи нова кола но не маха старото Рено 21 пък защо ли? Таксиметраджията ни кара само Дачиии! Старички са ми колите Мерджана е 6 цилиндров 3000 кубика,Реното е по динамичната кола.Автомобила не се състои само от двигател за това карам и Мерцедеса!Нека съберат класата и лукса на Мерцедес и динамиката на Рено да видим резултата!
  • 13 Йордан Йорданов

    3 6 Отговор
    Е благодаря май трябва да зарежа мерцедесите ако сменят и бензиновите мотори и да се върна към старите американски коли,срамно е такава марка със свиркаджииски двигатели
  • 14 Stoil Dobrenov

    1 2 Отговор
    Хей,ЧЕРНОлика Марио-ти и тук,в автомобилите,ли си
    "капацитет"с кухото си мнение??!!.....
    Знаеш ли,жено,какво точно
    казваме ние,мъжете,на маса най-често,ЗА ТАКЪВ КАТО ТВОЯТ
    СЛУЧАЙ???
    Не,нали,-прочети тогава:...."ОТ ТОЗИ,КОГОТО СЪМ Е.АЛ,
    акъл и мнение не искам"!
    Говоря по принцип,де,защото лично аз-СЛАВА БОГУ,нито те
    зная,нито те познавам и най-вече-НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ
    НЕЩО ОБЩО С ТЕБ!
    И това май говори доста добре за мен,защото иначе-
    ЩЯХА ДА МИ СЕ СМЕЯТ ВСИЧКИ!
    От тук-изводите са за теб!
    ПО-ЗДРАВИ ОТ МЕН-знаеш кой съм...........

    Коментиран от #16

  • 15 мария спасова

    0 4 Отговор
    Държите си старите скапани рена защото явно няма какво да си правите парите и сте решили да ги налеете в данъци за стари баракуди.Че те А класата и Ц класата никога не са били истински Мерцедеси.А тиСтоиле под номер 14 откога се научи да е.е...ш с тази малка п...ка?Ти жена ти не можеш да задоволиш таходи завалийката немила недрага по комшиите тахорските булки ли тръгна да оправяш?Много добре те знам.
  • 16 мария спасова

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "Stoil Dobrenov":

    Ах Стоиле Стоиле с тази 3 сантиметрова пиш.....ка не жена ти ами и кокошка не можеш да задоволиш,След като жена ти ходи немила и недрага из махалата по чуждите мъже аза на твое място щях да си направя харакири.

    Коментиран от #22

  • 17 Мартин Спасов

    3 4 Отговор
    abe smotanqci reno imat nai dobriq dizel
  • 18 Антон Хаджидечев

    4 2 Отговор
    Tova e normalno , prosto francuzite (citroen , renault , peugeot ) natrupaha orgmni pe4albi s proizvodstvoto na malki ikonomi4ni i evtini avtomobili , investiraha vsi4ko tova v usuvur6enstvane na tehnologiite i normalno stanaha vode6ti v atmobiloproizvodstvoto :)
  • 19 Stoil Dobrenov

    2 1 Отговор
    Да,ето НАГЛЕДЕН,УБЕДИТЕЛЕН пример за това,че
    ГЛАВАТА НА НЯКОИ ЕКЗЕМПЛЯРИ ОТ ЧОВЕШКИЯТ ВИД
    им служи САМО И ЕДИНСТВЕНО за това-
    ДА ПАЗЯТ РАВНОВЕСИЕ ПРИ ХОДЕНЕ!
    Имат и още една особеност-никога НЕ МОГАТ ДА СЕ УДАВЯТ
    ВЪВ ВОДА,дори и да не умеят да плуват!
    По-досетливите ще се досетят ЗАЩО!........
  • 20 бати батев

    1 2 Отговор
    Нормално рено за пореден път спечелиха титлата във F1,най-висикотехнологичното автомобилно състезание.През последните години хегемонията име тотална и е нормално да продават технологии на други фирми.Само празните глави си мислят че между F1 и масовките няма нищо общо.F1 е инкубатора на технологии и нови матеряли а рендетата са хегемоните там
  • 21 ivaylo mihaylov

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "мария спасова":

    Сглобявал съм точно А и Б класата на МБ. Говорим за нови коли, а Рено ти предлага меган за 22 хл. лв, плащаш и сядаш първи на седалката. Най-евтиното на Мерцедес е А класата, която в някои модификации е с двигател на Рено и е два пъти по-скъпа от Реното. Ясно е,че ще има разлики в качеството,но не са големи,за да наклонят везните към Мерцедес, ако някой все пак смята А-класата за такъв. Частите се правят от едни и същи фирми, само етикетите са различни.
  • 22 маляка

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "мария спасова":

    Коментиран от #23

  • 23 мария спасова

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "маляка":

  • 24 BlackBox

    2 1 Отговор
    И нека хейтът да започне. Осъзнавате, че това е само двигател нали, няма нищо общо с колите на Мерцедес. Колите си ги произвеждат те. Да, вярно е, че предишното качество на Мерцедес го няма, но все пак си държат някакво ниво, а това че си купуват двигатели от Рено няма никакво значение, никоя от автомобилните марки не са както преди, всички се излагат. BMW смениха М3-ката, която беше една от най-добрите спортни коли с М4, монтираха му турбо и го оставиха с 6 цилиндъра, а и на всичкото отгоре монтираха говорители в купето, които имитираха гласа на двигателя.... Всички са един дол дренки, така че всеки да кара каквото иска и каквото финансите му позволяват. А на който не му харесва Мерцедес, да се обърне към друга марка. :)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Stefan Vasilev":

    Когато не разбираш нещо по добре не коментирайте . че се излагайте!!!