Last news in Fakti

3 Август, 2022 18:48 2 940 24

Tesla добави басейн към най-голямата зарядна станция в Германия (ВИДЕО)

  • tesla-
  • зарядна станция-
  • басейн-
  • германия

В него могат да се поберат до 4 човека за 10 минути

Tesla добави басейн към най-голямата зарядна станция в Германия (ВИДЕО) - 1

Зареждането на електромобили изисква своето време и макар в последно време технологиите да напреднаха и то да се случва за по-малко от час, автомобилните производители измислят какви ли не начини, за да отвлекат вниманието на пътуващите с тях. Tesla например предлага заведения за хапване, кино, а вече дори и басейн.

Tesla добави басейн към най-голямата зарядна станция в Германия (ВИДЕО)

Най-голямата зарядна станция на компанията в Германия вече предлага малък басейн, който може да побере до четирима човека, докато колата им се зарежда. Басейнът е отворен от вторник до неделя в часовете между 14:00 и 19:00 часа и може да се използва за максимум 10 минути.

Към момента това е единственото място на което Tesla предлага подобна услуга, но не е изключено през следващото лято подобни съоръжения да бъдат намерени и на други места, където компанията на Мъск разполага с повече зарядни станции.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    21 2 Отговор
    Не си заслужава мокренето. Май е по-скоро за гасене, при необходимост.

    Коментиран от #3

  • 2 шегичка

    12 1 Отговор
    През зимата какво ще предложат сауна или ще моржуват.
  • 3 ПростоНяма

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Просто няма какво да правят енергията, следобяд хората работят, не ходят да зареждат ... пък тогава слънцето е и най-силно. Като цяло фотоволтаиците не са оферта, имаш ток за топло - когато не ти трябва ... слънцето нагрява така или иначе по 2 kw/квадрат ... та трябва мислене, а не както правиха в ЕС - "зелени" да стават, ама сега и АЕЦ-овете не искат да затварят, ама и въглища отварят. Последователната глупост на ЕС управлението води само и единствено до това.

    Коментиран от #4

  • 4 Зелена енергия

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "ПростоНяма":

    Точно фотоволтаиците и ветрогенераторите са оферта, но трябва да се инвестира в съпътстваща инфраструктура, а не само да се усвояват пари по програми. Да генерираш когато има условия на максимум с излишъка произвеждаш зелен водород който складираш в хранилищата за природен газ които съществуват и в тези които ще бъдат построени тепърва.Захранваш помпено акумулиращи водно електрически централи пълнещи язовирите. Когато условията за генериране на електроенергия са такива, че генерираната не е достатъчна се използва натрупаната енергия под формата на складирания водород и акумулираната енергия в ПВЕЦ. Между другото нефта и газа също са също следствие на пригодните явилия и са форма на акумулирана някога слънчева енергия обаче от растенията от които са се образували този нефт и газ при определени природни катаклизми. Разликата е че нефта и газа не се генерират непрекъснато и са и ограничен ресурс, а слънцето грее навсякъде и вятъра духа също навсякъде тях никой не може да ги изнася или внася, а за определени индустрии и страни това не изгодно, защото те стават практически ненужни за никого и отиват в историята

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Турбо

    11 5 Отговор
    Басейна е за гасене на самозапалили се Тесли при зареждането.

    Коментиран от #7, #15

  • 6 Изтървал си нещо

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Зелена енергия":

    Когато говориш за съхранение на енергия си забравил основният начин за съхранение в зарядна станция - там енергията от фотоволтаиците се съхранява в батерии, за да може да се ползва на по-късен етап когато не пече слънце или когато енергията е много скъпа.

    Също така през нощта се зарежда евтина енергия от мрежата, ако батерията е празна, за да може сутрин в пиковите часове когато енергията е адски скъпа, а слънцето още не е пекнало силно, да се ползва евтината енергия от през нощта или от предния ден от слънцето.

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Електромобилите горят

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Турбо":

    Само че не горят толкова често, колкото си мислиш.

    Ето ти статистика публикувана в днешна статия:

    Хибридите са най-застрашени от пожар – 3500 случая на 100 000 автомобила, като при тях общият брой на тези инциденти през миналата година е бил 16 051. На второ място са автомобилите с двигател с вътрешно горене – 1500 на 100 000 превозни средства (199 533 пожара за 2021 г.), докато електромобилите на практика почти не горят – 25 случая на 100 000 автомобила (52 пожара за 2021 г.).


    Статистиката е само за Щатите.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Турбо

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Електромобилите горят":

    Това не е статистика, а стъкмистика.Запалват се стари коли с ДВГ и то при катастрофи.Докато миксерите се палят при зареждане,без да има външна намеса.

    Коментиран от #23

  • 9 Зелена енергия

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Изтървал си нещо":

    Нищо не съм изтървал. Акумулаторната батерията не е рентабилно средство за дълготрайно съхраняване на електроенергия в големи количества. Затова и не говоря за батерии, а за водород.

    Коментиран от #21

  • 10 Гост

    7 1 Отговор
    За гасене на запалените Тесли ли?
  • 11 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Зелена енергия":

    Газовите хранилища не стават за съхранение на водород. Много ти бяга реалността.

    Коментиран от #14

  • 12 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Изтървал си нещо":

    В стари батерии нищо не се съхранява - не държат ток. Вкарваш 1 гигават чат, а накрая отдава едва половин.
  • 13 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Електромобилите горят":

    Как да горят, като само в гаражите си седят и не се карат.
  • 14 Зелена енергия

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Стават при определени условия и промени. Никой не очаква да го съхраняват при налягането на бутилката на водород на автомобил, но обема им е огромен и говори милиарди кубически метри на всяко това са обеми които съществуват вече. Бъдещето е на водородната енергетика въпроса е само в политическата воля за скоростта за извършването на този преход. Всяко зло е за добро както казват процеса на отказ от въглеводородите вече е започнал и е не обратим. Сегашната ситуация само ще го ускори с поне 10-15 години.

    Коментиран от #16

  • 15 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Турбо":

    Които са колко? Или така си чувал просто?
  • 16 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Зелена енергия":

    Не стават. Водородът дифундира през много материали. Той е с най-малка атомна маса и трудно се складира дори в стоманени съдове. Поинтересувай се, преди да предлагаш смели идеи.

    Коментиран от #17

  • 17 Зелена енергия

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Аз не давам идеи има експериментални проекти които са доказали възможността за използването на газовите хранилища изградени в стари солни мини в Германия беше експеримента, но не се сещам за името на хранилището в момента. Проблемите със складирането на водорода в стоманени съдове не са свързани с дифундиране , а с високото налягане което се използва за постигане на съхранение на голямо количество в ограничен обем. Малкия обем е важен примерно за една кола която не може да си позволи да има бутилка за водород която е с размери в пъти по-големи от самата нея и затова се използва много високо налягане за което стоманена бутилка трябва да бъде толкова дебела и тежка, че става невъзможна за практическо използване. Именно заради това там се използват специални композитни материали които издържат на въпросното наляга и имат много по малка маса. При стационарно хранилище с неограничени обеми необходимост от много високо налягане няма и проблемите със съхраняването не са големи. Водород може да се съхрани дори и в обикновен балон при съответното минимално налягане както това става с хелия.Атомната маса на хелия и водорода са близки

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хохо секса

    4 6 Отговор
    Защо сте притеснени, че ДВГ изчезва?
    Зарядни ще има под път и над път.
    Батериите постоянно стават все по-евтини.

    Защо сте притеснени, че ДВГ изчезва?
    Това не е ли ДОБРО?
  • 20 Водородът е проблемен

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Зелена енергия":

    Сам си дал примера с балоните. Очевидно никога не си поръчвал балони с хелий за детски рожден ден, нито пък детето ти е носило от чужд. При поръчката на такива балони, винаги те питат в колко часа е рождения ден, за да ги напълнят в последния момент.

    След няколко часа балоните спират да летят и падат на земята. Хелият е преминал през стените на балона. Малко по-добър ефект има при балоните от целофан, защото там обемът е по-голям в сравнение с площта на балона и налягането е по-малко, но след броени дни по-малко от пръстите на ръката ти и те падат, защото хелият е преминал. А водородът преминава още по-бързо.
  • 21 Водород та водород

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Зелена енергия":

    Хайде спри се с този водород. Това е мантра, която се повтаря от хора които не проявяват дори грам критично мислене.

    За какви дългосрочни съхранения на енергия говориш, когато в момента на международните борси един киловатчас електрическа енергия струва около левче без ддс и без такси за пренос, заради НЕДОСТИГА на електрическа енергия?

    Недостиг съчетан с огромни жеги, тоест огромно слънчево греене от което може да се произвежда енергия. А ти ми говориш за съхранение на излишната евтина енергия?

    Не смяташ ли, че светът първо трябва да насочи всички сили и средства да започне да произвежда ДОСТАТЪЧНО електрическа енергия, поне когато пече слънце или духа вятър?

    Не смяташ ли че е на второ място, трябва да съхрани тази електрическа енергия в рамките на денонощието, защото слънцето не пече денонощно.

    Не смяташ ли, че на трето място, трябва да съхрани излишната енергия от уикендите, когато предприятията не работят и има излишък от енергия, за да я ползват през седмицата?

    Не смяташ ли на четвърто място, че трябва да се инвестира в високоволтови правотокови далекопроводи, които да пренасят енергията на хиляди километри от мястото на производство с минимални загуби от часови пояс в часови пояс и съответно от север на юг и обратно, за да може излишъците от едно място да компенсират недостига на друго място.

    Чак когато всички тези неща бъдат направени, електрическата енергия може да поевтинее и да има излишъци, за които вече може да си мислиш
  • 22 Водородът е измама

    1 2 Отговор
    Чак когато всички тези неща бъдат направени, електрическата енергия може да поевтинее и да има излишъци, за които вече може да си мислиш за съхранение чрез водород при който половината от енергията се губи и има смисъл да се съхранява само ако няма абсолютно никакъв друг начин и енергията ти е без пари. Иначе да е същото като да си вкарваш пари в банка, която ти взима за услугата половината от сумата. Вкарваш 1000 лв за да изтеглиш после 500.

    Стига си пропагандирал тази банка! Това е най-голямата измама!

    При водородните автомобили е същото. С енергията за производството на водород за 1000 километра, водородните изминават най-много 300 километра, като между енергията и електромобила има само една зарядна станция или дори обикновен контакт, а между енергията и водородния автомобил има първо фабрика за производство на водород, второ транспортно средство, което да го транспортира до зарядната станция, а след това като трето зарядна станция за милиони.

    Само някои от тези тримата имат полза от водородната икономика, но не и крайния клиент.
  • 23 Пак ли не се разбра с цифрите?

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Турбо":

    "Това не е статистика, а стъкмистика.Запалват се стари коли с ДВГ и то при катастрофи.Докато миксерите се палят при зареждане,без да има външна намеса."

    А според тебе електромобилите не катастрофират ли? Виждаш ли ти как сам оборваш опорните си точки? Тоест дори при катастрофа вероятността електромобил да се запали е по-малка.


    25 случая на 100 000 автомобила (52 пожара за 2021 г.).

    двигател с вътрешно горене – 1500 на 100 000 превозни средства (199 533 пожара за 2021 г.)

    Ако можеше да смяташ, при 25 срещу 1500, вероятността да се запали автомобил с ДВГ е 60 пъти по-голяма. Кое е по-безопасно?

    Но пък си прав, че в статистиката повечето електромобили са се запалили на зарядна станция и повечето от тях са нови електромобили с дефектни батерии на LG, повечето от които вече са сменени гаранционно и вече не се палят.

    Ето ти другата част от статията:

    Според информацията това е четвъртият известен случай на изгаряне на I-Pace по този начин – т.нар. спонтанно запалване, което се смята за един от основните проблеми на електрическите автомобили. I-Pace използва батерии LG Chem, каквито са монтирани и в Chevrolet Bolt EV, а след най-малко 17 запалвания на Bolt EV, миналата година се стигна и спиране на производството за месеци на батериите за намиране на причината за спонтанното запалване.
  • 24 Байганьо

    0 0 Отговор
    За тея пари трябва и масажистка да добавят