Last news in Fakti

16 Август, 2022 13:36 2 020 1

Skoda оптимизира батерията и зареждането на Enyaq със софтуерен ъпдейт

  • skoda-
  • enyaq-
  • enyaq iv-
  • зареждане-
  • батерия

Обновлението може да бъде инсталирано в представителствата на марката

Skoda оптимизира батерията и зареждането на Enyaq със софтуерен ъпдейт - 1

Skoda обяви, че е финализирала разработката на новия си софтуер ME3 и той вече може да бъде инсталиран на клиентски автомобили от модела Enyaq iV. Обновлението е безплатно и може да бъде инсталирано в представителствата на марката. За съжаление, софтуерът не може да бъде инсталиран чрез интернет и ще се наложи на собствениците на Enyaq да посетят представителствата, но ще запазят възможността си да инсталират следващи ъпдейти чрез свързване в интернет.

От чешката компания съобщават, че инсталирането на обновлението отнема около пет часа и може да бъде направено след предварително запазен час. Новостите засягат главно батерията и зареждането, като от Skoda са въвели няколко нови възможности, както и са подобрили някои от характеристиките на колата.

Една от тези новости е Battery Care Mode, който не позволява зареждане на батерията над 80%, за да се запази нейният капацитет. Колите оборудвани с 62кВч батерия вече ще могат да зареждат с до 120кВ, докато тези с 82кВч батерия ще могат да зареждат с до 135кВ. Софтуерът добавя и нови графики на инфотеймънт системата, както и няколко нови функции свързани със спирането за зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меркантилност

    0 6 Отговор
    по-лошо нещо за автомобилостроенето от дънната платка и кабела няма никога да има