Last news in Fakti

29 Септември, 2022 12:43 4 218 28

Xiaomi потвърди 200MP камера на новия си флагман

  • xiaomi-
  • 12t-
  • смартфон-
  • samsung

12T ще бъде представен на 4 октомври

Xiaomi потвърди 200MP камера на новия си флагман - 1

В началото на следващия месец Xiaomi ще представи новите си смартфони от серията 12Т, но преди това да се случи, китайската компания разкри една от най-интересните характеристики на върховия смартфон. Чрез рекламен постер в социалните мрежи, Xiaomi показа основния сензор на камерата, който ще може да се похвали с резолюция от 200MP.

Той вероятно ще е наличен единствено при смартфона 12T Pro, докато останалите модели ще се задоволят със 108MP оптика. Връщайки се отново на по-големия 200MP сензор, той е дело на Samsung и е познат под модела HP1. Големината му е 1/1.22“ с бленда F/1.69. Сензорът разполага още с оптична стабилизация. Същия сензор се използва и в Motorola Edge 30 Ultra и се слави с отлично представяне, цветове и детайли, както през деня, така и по време на нощни снимки.

Останалите неща, които знаем за флагмана на Xiaomi включват 6.67-инчов AMOLED дисплей с резолюция 1220х2712 пиксела. Батерията е с капацитет от 5000мАч и поддържа до 120W зареждане с кабел. Процесорът е дело на Qualcomm и по-конкретно Snapdragon 8+ Gen1.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    24 11 Отговор
    100% безсмислено. На кой му трябва тази глупост. Ако ми трябва фотоапарат, ще си купя такъв. А и за снимка 10 на 20 см. (ако изобщо я принтя някога) стигат и 2 мегапиксела, не 200. С други думи, само се чудят какво да измислят, за да се вдигат цените!!! 3000 лв. за телефон. Що за глупост е това, при себестойност под 1000 лв.

    Коментиран от #21

  • 2 Иван

    12 6 Отговор
    Ако ще и 500MP да сложат, големината на сензора има най-голямо значение при качествената фотография. За това и “котлоните” на iPhone стават все по-големи с всеки изминал модел.
  • 3 мда ама

    13 2 Отговор
    Xiaomi 12T не е флагман. Ако бешв бякоя друга марка с такъв сензор цената му щеше да е най-малкото x2.

    Коментиран от #22

  • 4 лекувам наркозависимост

    14 6 Отговор
    за всички умници - мегапикселите няма значение ама никакво..... изработката на оптиката и другите части имат значение ... моя тел има 108 мега , а стария има 12 мега ...... никва база за сравнение 12-ката е убиец а на новия само дето пише 108 ... чао съм
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не бих

    4 1 Отговор
    MIUI12 и 13 пуска реклами когато си ще. Ако ще и 400Мрх да е камерата кефа свършва веднага щом стартираш Секюрити апа и те праска с реклами. При Poco е същото. Дано поне са им сменили проксимити сензора, че моделите от 2 години насам са с ултрасоници вместо физически сензор и не бачкат. Ментаци.

    Коментиран от #7, #10, #25

  • 7 Гришата

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не бих":

    Рекламите в MIUI се спират за 2-3 минути отделено време, незнаеш ли как?

    Коментиран от #8

  • 8 Миуи

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гришата":

    Драсни че и моя ми пуска а в тюба не работи нито едно показано решение.

    Коментиран от #9

  • 9 Гришата

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миуи":

    За Miui 13

    1. Отиваш в Settings > Passwords security от там във Authorisation revocation и спираш "MSA" (натисни Revoke).

    2. За всяко приложение по подразбиране където ти се показват реклами (Mi Music, Mi Browser, Mi Security, Mi Video, Downloads, и Themes мисля само в тези се показваха) на всяко едно от тях отиваш в настройките им и махаш отметката срещу "Show recommended content" и/или "Show Ads"

    3. За Youtube да е без досадните реклами търси моднат Youtube + YmicroG (исталираш 1во ymicrog и след това моднатия Youtube)

    Общо взето е това.
  • 10 Гришата

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не бих":

    Ако нещо те затруднява ела в телеграм канала mibulgaria

    Коментиран от #11

  • 11 Миуи

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гришата":

    Ами това го пишат навсякъде по форумите и не работи при мен нито при този на жена ми. Идван във форума, че явно нямам оправия. Благодаря.

    Коментиран от #13

  • 12 Ясен

    1 7 Отговор
    Когато климатикът работи добре не го забелязваш. Същото е и с айфона - телефон за работа. При андроид трябва да се ровиш в настройки.

    Коментиран от #14

  • 13 Гришата

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Миуи":

    Всичко си работи , няма проблем. Но щом казваш
  • 14 Гришата

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ясен":

    Айфона точно не е за работа имам и такъв xs и ми е резервен вече. Лично за мен е доста ограничен за нуждите ми.

    Коментиран от #15

  • 15 Иван

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гришата":

    За работа всичко си има - свързване към сървър, офис приложения и куп други за продуктивност. При Pro моделите имаш и LiDAR камера, която ще ти е в помощ ако разработваш AR/VR или се занимаваш с интериорен дизайн.

    Коментиран от #16, #17, #26

  • 16 Гришата

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Не съм съгласен но няма значение. Не съм тук да споря.
  • 17 Келеш Келешов

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Офис приложения? Продуктивност? Ама това като нещо уникално по-рода си ли е? Я ни образовай малко :)! Колко хора се занимават с интериорен дизайн, и кой сериозен ще хукне с телефон да разработва AR/VR? Напълно неоправдан хардуер натъпкан в телефона повишаващ още повече и така високата и неоправдана цена на айфоните. Lidar в автомобилите е напълно оправдан, както използването му в геологията, топографията и т.н. Но за целта там се ползват сериозни професионален различен по рода си Lidar хардуер а не това цвъкелче в айфоните, което едва ли влиза в употреба на най-много 2-3% от притежателите му.

    Коментиран от #18

  • 18 Иван

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Келеш Келешов":

    Поразучи малко за ARKit, RealityKit и RoomPlan.

    Коментиран от #19

  • 19 Келеш Келешов

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Пак казвам, това цвъкелче е ненужно и е любителско. Няма какво да разучавам аз съм достатъчно наясно и не говоря на изуст. Я излъжи какво си сътворил с него до сега? Защото съм сигурен, че си измерил височината на двамаа трима и си направил 3D на някоя джапанка и си се похвалил. Крайния резултат хареса ли ти? :)

    Коментиран от #20

  • 20 Иван

    0 8 Отговор

    До коментар #19 от "Келеш Келешов":

    Аз не съм, но има куп игри с AR/VR, разработени именно с помощта на iPad/iPhone. Нали знаеше, как така си пропуснал и това да “знаеш”?

    Коментиран от #23, #24, #27

  • 21 Саше..

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    Много си Tъп, Саше...
  • 22 Не се хаби

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "мда ама":

    Разбира ли свиня от кладенчова вода, комплексари и мрънкащи...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Келеш Келешов

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Първо трябва да се прави разлика между Augmented reality и Virtual Reality. Игрите не се правят с помощта, а ЗА айфон/айпад. Arkit - apple, Arcore - android. За Virtual reality ти трябват очила. Виждам ,че за пореден път пляскаш глупости.
  • 25 Гогогогогог

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Не бих":

    Ползвай си префаления ифон или умрелия самсунг ( на двойни цени за едни и същи възможности) и не ръси много мозък , че не ти е много. Един колега ти го е казал - като толкова не искаш реклами - спри ги. Ако не знаеш как, прочети. Големи рабирачи всички.
  • 26 Туземец от Враца

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Я кажи колко му държи батерията? Тия боклучаци ябълките , у нас са комплексо-избивачи. Кой нормален човек ще седне да върши работа на телефон, а не на компютър? Кой нормален , ще разработва приложения на телефон? Били много сигурни - какво толкова криете на тия телефони? Всичките за Кевин Митник ли се мислите? Зомбитата на тема ябълка са ми по-смешни и от тия на тема БМВ- отново един ненужно скъп и усложнен апродукт , при тва често чупещ се(ябълките поне са надеждни, ако не друго).

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иван

    1 6 Отговор

    До коментар #26 от "Туземец от Враца":

    Около ден и половина. За работа, специфично за моята, е идеален. Имам си всички приложения за тикетинг системите и бордовете, по които работи екипа. А колкото до разработване - ползвам го единствено за тестове и дебъг на приложения, които не се правят на телефона, а на Mac. Избиването на комплекси го оставям за “баровците” по кафенетата.