Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 16:07 2 037 11

Камери започват да следят за шумни коли

  • камери-
  • камера за шум-
  • великобритания-
  • камера

Технологията ще се използва във Великобритания

Камери започват да следят за шумни коли - 1

Властите във Великобритания съобщиха, че първите камери, които ще следят за шумни коли вече са в действие в Брадфорд, а в следващите седмици ще заработят още в Бирмингам, Бристол и Ярмут. Камерите ще работят в тестов период през следващите два месеца и ако са достатъчно ефективни ще бъдат поставени и в други части на Великобритания.

Подобни камери се използват още във Франция, Калифорния и Ню Йорк, като използват няколко микрофона, за да следят за шумни коли и мотоциклети и да заснемат номерата им при нужда. От британските власти споделят, че инвестицията възлиза на около 335 хиляди евро и е започнала още от месец април, когато е започнало инспектирането на най-шумните региони.

“Тези нови камери ще помогнат на полицията да хване онези, които нарушават законните граници на шума или използват незаконно модифицирани изпускателни системи, за да издават прекомерен шум в нашите общности. Ще работим в тясно сътрудничество с местните власти и полицията, за да споделим всякакви констатации и се надявам тази технология да проправи пътя към по-тихите, спокойни улици в цялата страна. ”, сподели британският транспортен секретар Ан-Мари Тревелян.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    6 3 Отговор
    Тесла на газ с 4 кюнеца!
  • 2 Мамул

    4 19 Отговор
    Няма ли да има и камери за шумна пръдня? Ба тоя Биг Брадър! Тотален електронен концлагер. Ще се следи ВСИЧКО и НАВСЯКЪДЕ, прикрито зад благовидни причини.
  • 3 Ехааа

    28 0 Отговор
    А за мотори на една гума и пълна газ! У наз полицаите само ги гледат отзад и се кефят!
  • 4 Иван от Троян

    7 3 Отговор
    Да знаете гаджето ми габриела е много яка.По темата и идеята не е лоша и при нас трябва да има такива камери даже и да следят за пушещи коли и за дебели грозни жени и такива камери.че ми писна искам само яки мацки да гледам по улиците , дебелите ме депресират.Елате в троян и ще ви дам да пробвате гаджето ми нищо че всеки я знае и я е управял

    Коментиран от #7

  • 5 Знайко

    19 0 Отговор
    И в България трябва да почнат, най-вече с мотоциклетите и а проблем.

    В България има закон, неизправни превозни средства да, се спира от движение. Но полицията ни не си върши работата и по улиците се движат много технически неизправни мотоциклети, с неотговарящи на нормите шумозаглушители.

    Кога българската полиция ще започне да си върши работата?
  • 6 Оглушял

    17 1 Отговор
    Не само колите са проблем бе ГАНЬООО....моторите...моторитеее
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 психо

    15 0 Отговор
    няма да стане скоро тук. нашите полицаи сега ги тестват за наркотици и са в стрес щото използват същите скапани тестове с които тестват и другите водачи... и сега се сетиха да реват, че тестовите са калпави, като почнаха и тях да изкарват дрогирани... на никой не мисли как да свърши нещо а само как да лапа кинти...
  • 9 Деси Банева

    11 0 Отговор
    У нас всички гъзета слагат щумни ауспуси на брички и мотоциклети. Пунктовете за ГТП да се затворят, защото заверяват шумни и пушещи МПС, такива с нестандартни фарове ( ксенони и лед лампи в обикновен фар). А КАТ не взема никакви мерки за тези незиправни МПС.
    Само унас в БГ ги има тези идиотщини. Кочина сме отвсякъде!!!
  • 10 Иво Христов

    12 0 Отговор
    Синът ми с 4 колеги мотоциклетисти миналата година пътуваха по маршрут до Германия на участие в някакъв мотосъбор. Но като стигнаха в Регенсбург полицията спира два от мотоциклетите, с мотива че са шумни, следва глоба и бегом в сервиз или репатрак и така нашите гъзари на репатрак до границата и без мотосъбор. Но там полицаите не са на две или три работи на частно, а барат както е по закон.
  • 11 Пловдив

    5 1 Отговор
    В аборигенска България можем да се надяваме на такива някъде към 2087година. Ако съществуваме още, де...!