Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 17:02 1 539 11

Tesla разработва евтина платформа за електромобили

  • tesla-
  • електромобили-
  • платформа

Новата архитектура ще бъде насочена към по-малки на размер коли

Tesla разработва евтина платформа за електромобили - 1

Слуховете за това, че Tesla ще пусне електромобил с по-ниска цена витаят в интернет пространството от години, като дори са потвърждавани на различни етапи от ръководни фигури в компанията. Сега отново има подобно потвърждение и то от самия Илон Мъск, който обяви, че компанията му разработва платформа за електромобили от ново поколение.

Новата платформа ще бъде значително по-евтина от тази, която американската компания използва, но заедно с това ще се ползва и за по-малки електромобили, разкри Мъск. Компанията ще използва всичко, което е научила от досегашните Model S, Model X, Model Y и Model 3, както и все още не показаните в сериен вид Cybertruck и Semi.

Очаква се архитектурата да послужи за автомобили с цена от около 30 хиляди евро, но дали тази цена ще се запази с вдигащите се цени на суровини и материали, предстои да разберем. По план цената за производството на новите евтини електромобили трябва да е на половина на тази на Model 3.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбо

    5 12 Отговор
    Пак обещания, които няма да бъдат изпълнени.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Пак ли ти бе

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Турбо":

    Тя Тесла отдавна фалира, защото беше събрала 500 хиляди заявки за модел 3, за да излъже балъците и сега пак ги лъже нали, защото е пирамида!

    Не ви ли омръзна да се излагате?

    Не можеше да строи бързо заводи, за да произведе повече от 300 000 автомобила, и ви лъжеше че ще увеличава продажбите по 50% годишно, ама за три години построи три завода нали?

    Онзи ден те излъга, че декември месец ще достави първите камиони, които бяха пълна лъжа и беше невъзможно да изминават толкова километри и да се зарежда толкова бързо.

    Сега пак те лъже и ще продължава!
  • 3 Тебе всички те лъжат, нали

    11 4 Отговор
    Кой те излъга за тези работи и откъде ги знаеш:

    "Планът на Тесла за Гига Берлин според тесльо,беше да си произвеждат тока сами от фотоволтаични панели на покрива на сградата и тока да е безплатен.Пак същия тесльо твърдеше,че в Берлин вече се произвеждат батериите 4680 и се влагат в модел Y.Завода още не бил построен,ама вече произвеждали батерии.Май е по изгодно с евтини китайски батерии."


    Както винаги четеш нещо, мислиш си за един завод, то става въпрос за друг. Хората ти казват едно, а ти разбираш нещо съвсем друго, а после като разбереш какво са искали да ти кажат първоначално ги обвиняваш, че са те излъгали първия път.

    Пак си объркал времето, завода, континента и държавата!

    А после отиде на почивка и след това да работиш много за да изкарваш парички и забрави да се веселиш в темата да отговориш, нали?

    Сценариите за измъкване и за въртене на палачинката и лопатата ти ги знаем. Сега следва оправданието, че това не си го писал ти.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Турбо":

    Като всяко друго нещо, което вече са направили, нали? Dead meme.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    4 5 Отговор
    Евтина платформа,а цените на Тесла хвърчат нагоре.Тесла 3 при обявени 40к.долара,вече е 50 х. долара.Празни обещания за сектанти.

    Коментиран от #10

  • 7 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тебе всички те лъжат, нали":

    Това за безплатния ток от фотоволтаици на покрива на Гигафабриката го заяви ти многониковия,в статията от 2020 Мъск показа Гигафабриката в Берлин.Гинкобилоба помага да не забравяш.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Многониковия пак смени ника за масовост.
  • 9 Поне веднъж в живота

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ще дадеш ли цитат на лъжите които тиражираш постоянно? А бе Как така съм казал толкова много лъжи, а не можеш да цитираш нито една?

    Накрая както винаги, се оказва че аз ти давам точна дата час и даже за подигравка съм ти дал и gps координати на отливане на основите на гига пресата в Тексас, а ти с Ник турбо продължаваш да не говориш още две денонощия за съвсем други дати друг континент и друга фабрика в Берлин. Мога да те засипя с цитати и линкове към тази тема.

    Две денонощия с осем клипа Не можа да разбереш, че всички факти които ти давам, са за Тексас, понеже и статията беше за Тексас, ама ти през цялото време си мислеше че и статията и аз ти говоря за Берлин и ми обясняваше, че първата копка била февруари, а не юли.

    Та пак съм ти говорила едно а ти си разбрал друго и сега си мислиш че някой те лъже, точно както ти си мислиш че като пишеш с Ник гост и никой няма да се сети, че си Турбо и се криеш от срам.

    Коментиран от #11

  • 10 Процент

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Какво значение има каква е цената на модел 3, Ако цената на новия модел е 50% надолу? Ако материалите се вдигнат и модел 3 стане 60 хиляди долара, цената на новия модел ще е 30 000 долара.

    Ако материалите паднат и върнат цените на модел 3 на 40 хиляди долара, новият модел ще струва 20000 долара.

    Какъв проблем виждаш в това? Напълно логично е.
  • 11 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Поне веднъж в живота":

    Забрави да кажеш за баничарката.Тц не позна,не карам баничарка,не продавам банички.