Last news in Fakti

26 Януари, 2023 11:39 1 766 1

Bridgestone разработи първата AT гума за суперколи

  • bridgestone-
  • allterain-
  • гума-
  • lamborghini-
  • huracan-
  • sterrato

Dueler AT002 е направена специално за Huracan Sterrato

Bridgestone разработи първата AT гума за суперколи - 1

В края на миналата година Lamborghini представи офроуд версия на своя суперкар Huracan, който заедно с Porsche 911 Dakar бихме определили като перфектните коли за нашите пътища. Модификацията Sterrato при италианците се отличава с по-висок клиренс, някои допълнителни елементи по екстериора, както и специални гуми за всякакви терени.

Гумите са разработка на Bridgestone, а сега от компанията решиха да разкажат малко повече за тях. Това е първата е All-Terrain гума предназначена за суперколи, а от Bridgestone обещават тя да се представя еднакво добре, както извън пътя, така и на пътя, като извлича максималното от суперколата. Гумите са така наречените „рън-флат“, което също е иновация в света на гумите Bridgestone.

За целта е използвана нова смес с оптимално съотношение за използването при суперавтомобили и тяхната мощност, както и изграждането на специални канали, които да се движат еднакво добре при кал, пръст и чакъл. При спукване на гумата, тя може да позволи изминаването на до 90 километра със скорост до 90км/ч, без това да повлияе на джантата. Към момента гумите се предлагат единствено в размер от 235/40/19 за отпред и по-широките 285 за отзад.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    1 0 Отговор
    ...аз пък карам на моето Субару Тоуо ОpenCountry AT+ 215/65/16 от 6 години без да знам ,че са ги измислили тия гуми оня ден:)))) Няма да обяснявам ,че не ходя на гумаджия никога и не нося резервна гума- само спрей за зашпушване на дупки и компресор. Гумите стават много забавни като им спуснеш налягането на 1.5-1.7. Караш като на въздушна възглавница + контролирано пързаляне. 186 лв бройката- спипах ги на промоция 135 лв. И поради това ,че не си купуваш зимни , защото тези са летни, но пише Mood+Snow спеставяш всеки 4 години едни 500 лева.