Last news in Fakti

8 Март, 2023 20:26 1 789 8

Honda представи автономен електрокар

  • honda-
  • електрокар-
  • автономен електрокар

Максималната му скорост е 17км/ч и може да работи до 10 часа

Honda представи автономен електрокар - 1

Електрокарите съвсем не са нещо ново в света на големите заводи, но от Honda решиха да покажат иновационна машина в този сегмент, която може да се движи сама. Honda AWV е автономен електрокар от трето поколение, който е специално разработен за бизнеса.

Возилото има товароносимост от 900 килограма, което е близо 2.5 пъти повече от своя предшественик. Заедно с това от Honda са снижили нивото на товарната част за по-лесно товарене и разтоварване. Возилото може да развие максимална скорост от 17 километра в час, а 18.6квТч батерия може да осигури до 10 часа автономна работа.

От Honda разкриват, че електрокара може да навигира добре дори и в райони, където няма GPS сигнал или той е слаб. Заедно с това електрокара може да бъде програмиран предварително, за да минава по определени маршрути.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    5 2 Отговор
    Хубаво влакче.Товариш го в Одрин с банани и те пристигат в София точно за поредния протест..Изглежда авторчето не може да определи как да се обръща към тази тротинетка и се двоуми дали е “той” или “тя”.А политкоректно ще да е джендъро неутрално .Шопите имат една дума “ОНО”

    Коментиран от #8

  • 2 Специална Военна Обсерация

    10 2 Отговор
    Едно време имаше подобни по жп гарите, само че имаха кормило.
  • 3 Балкан

    11 1 Отговор
    -кар. Все едно е модернизирано копие на нашия електрокар от 1970г.... Ех, колко гаден беше соца! Когато ние правехме елекрокари, г-н Мъск не е бил роден, но неговите покровители решиха, че ние не можем, а той може по-добре.
  • 4 СЗО

    8 1 Отговор
    "електрокар от трето поколение, който е специално разработен за бизнеса"....не съм чувал да има електрокари за домашна употреба.

    Коментиран от #6

  • 5 Какво не виждаме

    3 1 Отговор
    Електрокарчето е част от интегрирана транспортна система на предприятието, която включва автоматизиран склад и навигационна система с местни опорни точки. Точността е много по-висока и не зависи от GPS и подобните. В тази система електрокарчето се нарича Automatic Guided Vehicles (AGVs). В това направление са започнали като потребител на такава чужда система, като след това са разработили своя.
  • 6 Има

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "СЗО":

    Едно такова е caravan mover.
  • 7 отново в час

    4 1 Отговор
    В логистичния център ба Mahon, до Мадрид има напълно автономни челни вилични повдигачи с товароподемност 3т. И работят поне от 6 години. Под Севиля в завод на Джонсън контрол има роботизирани автономни Кари поне от 7години. Производителите не са местни. Дори в България направихме 82г автономна електрокарна платформена количка. Новини.
  • 8 советобезмозг

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Баш в Одрин растат бананите.