Last news in Fakti

17 Март, 2023 17:06 1 497 6

Tesla ще удвои производството си в Германия

  • tesla-
  • берлин-
  • германия-
  • фабрика-
  • производство

Това ще бъде постигнато без допълнително използване на вода

Tesla ще удвои производството си в Германия - 1

Tesla е трън в очите на германските екоактивисти още с отварянето на фабриката си в Германия. Един от най-големите страхове на местните бе консумацията и замърсяването на водата, които ще последват след отварянето на завода. Все пак хората на Мъск си свършиха работата или поне това, което се изискваше от тях и покриха изискванията.

Наскоро се спомена за разширяване на завода и увеличаване на производството на автомобили, което бе посрещнато със същото скептично настроение от местните активисти. Сега, обаче, те могат да са спокойни, тъй като от Tesla обещават да удвоят производството на автомобили в завода, без това да повлияе допълнително на използваната чиста вода.

Към момента от Tesla все още не са постигнали максималния капацитет от 500 хиляди автомобила годишно, но въпреки това Мъск вече поставя нови цели в типично свой стил. Според плановете на американците, увеличаването на капацитета няма да повлияе на използваната чиста вода, тъй като в плановете се предвижда преработка на изхвърлените води и повторното им използване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    11 8 Отговор
    Енергийния преход е в ход.Нуждите от петрол ще спаднат много в близките 5 години.Китай също залага на електрички и хибриди.
  • 2 Гост

    5 8 Отговор
    ЩЕ,Ще.
  • 3 гост

    12 4 Отговор
    Пред много по-нискотехнологичните заводи на фв дали протестират? Смешно е, защото този район е залесен с оглолистни дървета за индистриална цел.
  • 4 Мъск

    5 5 Отговор
    Къде съм аз къде са дойчето
  • 5 Турбо

    3 6 Отговор
    Ключовата дума е ОБЕЩА.
  • 6 гост

    2 1 Отговор
    Отново ги плюят, без да се споделят фактите. Тесла има подкрепата на управата на Бранденбург. Тесла не е изискала повече вода, отколкото първоначално договорено и също така няма и да изиска, защото вече си построи съоръженията за пречистване и рециркулация на водата. Дават работа на над 6х.души само в завода в един от бедните райони на столицата, сами си изграждат инфраструктурата и досега не са замърсили нищо. Химическата индустрия е много по-сериозен проблем, ядрената също, наскоро събориха квартал на едно селце, заради въглищна мина, собственност на РВЕ, ала протестите са пред вратите на Тесла и пак са в новините не с това, че предлагат семейна кола на 40х.евро и всеки среден германец може да си я позволи, а с това, че щели да увеличат производството и това не се харесва. Нима Опелите им са добри, или палещите се БМВ-та, или ребрандираните мерцедеси, да не споменаваме бъгавите ФВ?!?