Last news in Fakti

23 Септември, 2013 09:05 27 338 20

Бедният българин налита на най-скъпото

  • смартфон-
  • марка-
  • съвети

Българинът налита на най-скъпите мобилни телефони. Това се потвърждава и от справка в сайта за безплатни обяви bazar.bg. Към момента там се предлагат почти 1900 iPhone. На второ място са смартфоните на Samsung с 1800 оферти. Значително по-малко са телефоните от марката Nokia – 1300. Sony Ericsson, LG, HTC и Motorolla са слабо застъпени. Част от най-скъпите телефони директно се оферират в евро. Така например, iPhone 5 се оферира на цена от 560 EUR. BlackBerry Porsche Design P’9981 може да се купи срещу 530 EUR. Samsung остава безспорния лидер и в трите ценови класа. Едни от най-старите модели – S5360 Galaxy Y, може да се намери и за 150 лв.

Репликите са също много разпространени. Почти по-равно е предлагането между най-популярните у нас марки – iPhone и Samsung. iPhone 4 например, може да се намери за 110 лв., а цената на следващия модел е около 230 лв. Тези, които предпочитат Samsung Galaxy S4, но не могат да си позволят оригинала, имат опция да си купят имитация срещу 140 лв. Корейска реплика на по-стария модел – Samsung Galaxy S3 се оферира на цена от 120 лв.

Трудно ще намерите реплики на Sony Ericsson и Vertu. Ако сте фен на тези марки ще трябва да платите висока цена за реални модели. Нов Sony Xperia S се продава срещу 514 лв. С около 100 лв. по-скъп е Sony Xperia Z с 16 MB вградена памет – 649 лв. Един от най-скъпите телефони, които могат да се намерят в момента на пазара е Vertu Ascent Ti Knurled. Цената му е 2500 лв.

Какво е добре да имате предвид, когато си купувате нов GSM?

1. Надпреварата между отделните фирми за доминиране на пазара прави избора на смартфон трудна. Затова е добре да прегледате детайлно ревютата на моделите, между които се колебаете. Много специализирани сайтове разполагат с опцията „сравни”. Там най-ясно може да видите разликите и приликите между две два модела смартфони.

2. Да изберете предпочитана операционна система. Най-разпространените са iOS, Android и Windows. И за трите има достатъчно информация. Съобразена с вашите изисквания може да намерите най-доброто за вас.

3. Определете се към ценовия клас смартфони – нисък (250-300 лв.), среден (400-600 лв.) и висок (над 800 лв.). Различните класове предлагат различни опции. В зависимост от това кои ще ползвате се определя и към кой клас ще се насочите.

4. Големината на дисплея. Това е едно от нещата, с които купувачите не са склонни да правят компромис. Ако дисплеят е твърде малък или прекалено голям, ще ви дразни и в двата случая.

5. Най-важното – отговорете си на въпроса точно за какво ще ползвате телефона, за да не плащате за нещо, което след това ще се окаже, че не ви е нужно.

Ако офертите на големите вериги магазини за техника са ви високи или пък GSM-операторът, към който сте абониран, не ви предлага смартфон на атрактивна цена, може да откриете такъв в сайта за безплатни обяви bazar.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    1 14 Отговор
    aifona e nai golemiq
  • 2 аноним

    17 1 Отговор
    Бедният българин налита на най-скъпото
    =============================

    Бедният българин е Глупак и Комплексар

    Разумните хора не харчат пари за глупости-
    те ги Иневстират успешно
  • 3 Симеон Тасев

    0 9 Отговор
  • 4 Симеон Тасев

    0 9 Отговор
    абе зависи
  • 5 Симеон Тасев

    3 5 Отговор
    има доста богати и доста бедни българи такаче е спорно това че една шепа са богати не е въпрос а въпроса е от къде са им парите
  • 6 Shmeker

    8 2 Отговор
    Бедните българи карат с подарени телефони или такива дадени за без пари от мобилните оператори
  • 7 Dimitar Nikolov

    18 3 Отговор
    Хубаво е казано - от студ умри - гъ..р бъди. То проблема е, че това важи не само за телефони ами и за всичко в Бг, включително и за коли и по точно важното е да спреш един чисто нов автомобил БМВ Х5 пред панелния си блок, в който отказваш да платиш и 5лв за асансьор и общи части на месец. Ще си вземеш телефон за 1200 лв но ще караш с карта която зареждаш за 5 лв с която ще звъниш и затваряш за да те наберат за да не се набуташ - ето това е. Проблема ми с България е, че е пълна с българи....

    Коментиран от #9, #10, #14

  • 8 Desislava Bogeva

    11 1 Отговор
    e tova e nai gotinia komentar na D.Nikolov absoliutna istina i az sam na tova mnenie
  • 9 Владислав Димитров

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Dimitar Nikolov":

    Може и да сме въшкари , но сме тежкари.
  • 10 The Bear

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Dimitar Nikolov":

    :)))) Много си прав, да знаеш! :))) Много верни наблюдения и правилни изводи:)))))
    Но не се притеснявай - българите изчезват - България се запълва с други, още по-трагични индивиди

    Коментиран от #12

  • 11 Николай Николов

    1 9 Отговор
    Налита на скъпото,защото знае че евтиното е пълен боклук.

    Коментиран от #17

  • 12 Dimitar Nikolov

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "The Bear":

    Мечка то за това много наблюдения и велики умозаключения не са нужни - от последния ми коментар -36 +3 -- невероятно е как само за няколко минути толкова много народ се разпозна в последния ми коментар
  • 13 Антонио Милев

    8 1 Отговор
    Един познат има iPhone 4, а ми търси моя да звънне!! Друг пример е с луксозните автомобили, които през лятото се движат със зимни гуми. Или пича, който живее в панелка, а кара А8.
  • 14 Бончо Чернев

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Dimitar Nikolov":

    Българина все се оплаква, че няма пари и в същото време дискотеките и кафенетата са пълни....
  • 15 Едикой си

    5 2 Отговор
    Има логика. "Не съм толкова богат за да купувам евтини неща".
    В случая иска да покаже, че една скъпа джаджа може да си свърши повече работа от евтината и да ти създаде по малко главоболия.
    Ще дам пример с едни китайски пръскачки за 6лв бройката....работи 5-6 пъти и се счупи....купих си скъпа за 25лв мисля че беше....досега си работи безупречно.
    Но пък за скъпите коли и Айфони някои тук са прави....кара А8 пък живее в панелка под НАЕМ даже.... :) смешна работа...
  • 16 batmusurat

    1 0 Отговор
    Вземете изгледайте това филмче и после сами си направете извода за това кое е "качествено" http://www.vbox7.com/play:77573f83f4
  • 17 Пламен Пепелов

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Николай Николов":

    11, шматка, вече 5г. позлвам една моторола за 80лв., супер турбо куче е, пада, става, скача даже веднъж го изпуснах в кенефа, а той си беше пълен със стабилно количество човещинка(от оная кафявата) , измих го хубаво на чешмата с веро, без да го разглобявам, съхна 3,4 часа на една маса и пак си работи без проблеми хайванът, моного ме съмнява който и да е скъп I-боклук за 1000лв. да оцелее, скъпите телефони са за хора, който си вършат рабта с тях, а не за цъкане на судоку, факебук и прочие тъпотии, друг е въпросът,ч е българинът в тва отношение си е цървуланко
  • 18 batmusurat

    3 0 Отговор
    I S.KTIR PHONE
  • 19 Рено Меган

    2 1 Отговор
    няма по-голяма простотия от това да дадеш много пари за телефон! точно след 1 година цената му ще е наполовина и ще се чудиш маеш какво стана, че е станал толкова евтин. няма по-смешно нещо от 15-годишен пикльо с айфон или голям гъзар с самсунг за хиляда и кусур лева в градския транспорт да пътува гратис! някога съм давал много пари за телефон и сега ме е срам като се сетя. предпочитам да ползвам нещо което ми върши работа и няма да му треперя, че съм го изпуснал или че ще се надраска и останалите пари да ги изхарча за нещо от което мога да имам полза. от 1 година ползвам едно най-обикновено LG Optimus 2X тогава го взех 2-ра ръка за 300лв, с 1 месец ползване от първия собственик - беше си чисто нов с абсолютно всичко към него. не смятам да го сменям докато не се предаде защото ми върши перфектна работа и се оказа доста кораво животно - държи много на бой. хора не пълнете гушите на големите компании, не си давайте парите за глупости и без това не сме от най-богатите!!!!!!
  • 20 Leprikon Tokmakov

    2 0 Отговор
    И ся к'во, трябва да се чувствам беден, че си взех нов галакси S3 за 600 лв ? Е да, смея се на хората които са си го взели преди 1 година за 1200 и не искат примерно да се обадят на някого на глобул а те са на мтел, защото ще им се увеличи сметката, ама това е друг въпрос...