Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 11:27 3 774 3

Нови технологии за следващото Mini

  • mini-
  • технологии-
  • bmw

Предстоящият нов модел на марката Mini ще се оборудва с иновационни двигатели. Това на практика ще са първите три- и четирицилиндрови мотори, които не само покриват по-голям спектър на мощността, а и поставят нови стандарти по отношение коефициента на полезно действие, спокойния ход и надеждността. Качествата на новите двигатели са непосредствен резултат от работата на специалистите от BMW Group по отношение на задвижващите технологии. Благодарение на специфичните си за марката особености те разполагат с различна характеристика на мощността.

Освен новите двигатели за пръв път при Mini се въвеждат регулируеми амортисьори. Благодарение на електрическото управление на клапаните им характеристиката на тяхната реакция при неравности по пътното платно може да се променя. Водачът има избор между две настройки на амортисьорите, които се активират с превключвател. В зависимост от желанията може да бъде активирана или подчертано спортна, или по-балансирана и комфортна настройка на окачването.

За пъргавото и в същото време сигурно поведение на пътя допринася и устойчивата към усукване структура на каросерията. Използването на модерни материали и интелигентното им комбиниране позволява още по-голямо понижение на теглото на автомобила при оптимизирана защита на пътниците. Екстремно здравата пътническа клетка и прецизно дефинираните носещи структури и деформационни зони осигуряват идеални предпоставки за бъдещите модели на Mini при покриването на все по-строгите изисквания при международните краштестове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргарита Григорова

    0 1 Отговор
    Tова е което успях да намеря в допълнение на гореизложеното:
    2014 Mini Cooper TwinPower Turbo
    1.5 литра 3 цилиндъра и 2.0 литра 4
    цилиндър.Двигателите се предлагат с
    "OVERBOOST function", която дава възможност за по-голяма мощност
    - 1,5 литра 3 цилиндров двигател има 134HP
    и 162TQ (170TQ w/ overboost) 2.0
    литров 4 цилиндров двигател има 189HP и
    207TQ ( 221TQ w/ overboost)
  • 2 comments

    0 1 Отговор
    Браво,Маги-една много приятна изненада си за всички ни!
    Е,говоря от свое име най-вече,но предполагам,че и всички
    четящи и пишещи тук ще се присъединят към мен!
  • 3 Симеон Тасев

    0 1 Отговор