Last news in Fakti

22 Май, 2023 15:53 1 238 1

Още една популярна компания работи над сгъваем смартфон

  • sony-
  • сгъваем смартфон-
  • xperia

Sony вероятно ще се присъедини към набиращия популярност клас

Още една популярна компания работи над сгъваем смартфон - 1

Само допреди година и половина пазарът на сгъваеми смартфони се състоеше единствено от предложения на Samsung, но сега, вече няколко компании представиха подобни устройства, а изглежда през следващите месеци още няколко такива ще се включат. Най-новото попълнение в този клас може да бъде Sony или поне така твърдят източници запознати с плановете на компанията.

Според корейски форум, компанията работи върху ново устройство от серията Xperia Compact, което ще ни представи нов тип сгъваеми смартфони, обединяващи в едно два познати до момента дизайна. Макар още тези данни да са нищо повече от спекулации, това което се знае е, че устройството ще се прегъва хоризонтално, но ще разполага само с един екран.

За разлика от Galaxy Z Flip серията, която също се сгъва по този начин, устройството на Sony няма да има екран от външната част и на практика ще изисква отваряне, всеки път когато решите да го използвате. Дали това ще се потвърди, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухахаха

    0 6 Отговор
    Аереде тия нема ли най-накрая да спрат да се опитват да направят телефон