Last news in Fakti

26 Май, 2023 17:15 2 230 3

Apple CarPlay и Android Auto се оказаха изключително важни за купувачите на нови коли

  • apple carplay-
  • android auto-
  • екстра

Екстрата е предпочитана от 80% от хората

Apple CarPlay и Android Auto се оказаха изключително важни за купувачите на нови коли - 1

Преди 10 години наличието на навигация в колата бе екстра, която бе повече за показване пред приятели, отколкото за използване в реални условия. До голяма степен това се дължеше на нивото на технологиите и нуждата от посещение на сервиз за ъпдейт на картите и прилежащите с това главоболия и губене на време. Сега, повечето производители вече предлагат опциите Apple CarPlay и Android Auto, които изземат изцяло функциите на вградената сателитна навигация и дори ги увеличават.

Според проучване на Straits Research, 80% от купувачите на нови автомобили искат тази система в автомобилите си, а 98% от автомобилните производители я предлагат. Това разбира се е напълно очаквано, но защо толкова много хора искат Apple CarPlay и Android Auto и толкова голяма ли е разликата с вградената сателитна навигация?

Ако използвате функцията, то вероятно отговорът на този въпрос вече ви е ясен, но ако не използвате, то ще ви разясним набързо за какво става дума. Apple CarPlay и Android Auto ви дават възможността да свържете смартфона си към инфотеймънт системата на автомобила, като дава достъп до определени приложения, като често това са най-популярните платформи за навигация, слушане на музика и други.

Така на практика имате всичко най-актуално в джоба си под формата на вашия смартфон, като в същото време можете да го свържете към своя автомобил, независимо дали с кабел или без и да получите достъп до последните промени в картите, последните музикални хитове или други функции, които разработчиците предлагат, включително и виртуални срещи в Teams, Zoom и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    3 13 Отговор
    Дори андроидаджиите предпочитат Apple CarPlay. Това го знам от заклет андроидаджия.
  • 2 Чочиии

    14 3 Отговор
    Повярвахме ти ша знаш! И Епъл карплей и андроид ауто си имат плюсовете и минусите. Лично аз бих ползвал коя да е без да ми е проблем. А всеки, който казва, че едното се предпочита пред другото значи е просто е фенче желаещо да манипулира мнението на хората в дадена насока, джонка!
  • 3 в колата

    3 0 Отговор
    ползвам пайнър гпс навигация. да, искам нещо моденро, но когато примерно веднъж се загубиш в държава извън ЕС разбираш разликата с класическите навигации