Last news in Fakti

20 Юли, 2023 19:11 1 349 4

Tesla води преговори с голям производител за автопилота си

  • tesla-
  • автопилот-
  • преговори-
  • мъск

Мъск сравни интереса към софтуера за пълно самоуправление на Tesla със споразуменията, сключени с други производители за използване на мрежата Supercharger

Tesla води преговори с голям производител за автопилота си - 1

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че "голям автомобилен производител" се интересува от лицензиране на софтуера и хардуера, които производителят на електромобили разработва за автономни автомобили. Той не назова името на марката и не даде никакви подсказки за това.

Мъск сравни интереса към софтуера за пълно самоуправление на Tesla, както и към хардуера, базиран на камери, със споразуменията, сключени с други производители на автомобили за използване на мрежата Supercharger.

"Вече сме в начални разговори с голям производител за използване на Tesla FSD", каза Мъск в сряда по време на разговора за приходите на автомобилния производител за второто тримесечие. "Не се опитваме да запазим това за себе си. Повече от щастливи сме да го лицензираме за други."

Софтуерът и хардуерът на Tesla FSD не правят автомобилите ѝ автономни и се класифицират като усъвършенствана функция за подпомагане на водача, подобна на предлаганите от други автомобилни производители, които изискват водачът да има контрол през цялото време.

По време на разговора за приходите Мъск заяви, че макар да е бил критикуван за това, че година след година е прогнозирал, че FSD е близо до автономна способност, той отново повтаря прогнозата. Мъск заяви, че до края на тази година FSD трябва да може да управлява автомобила толкова безопасно, колкото и човек.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    2 1 Отговор
    Флуксваааагн
  • 2 Хмм

    0 1 Отговор
    Скоро ще има и коноси на батерий със Джипиес за да не се габаркат със безпилотните автомобили
  • 3 Къпан пор

    1 1 Отговор
    Катастрофите ще се увеличават от некадърния автопилот на Афрото.
  • 4 Бен тен

    1 0 Отговор
    Става въпрос за ФОРД.