Last news in Fakti

14 Август, 2023 09:06 3 487

5 забавни неща, които да правите на MacBook Pro, когато Ви е скучно

  • macbook pro-
  • идеи

Идеи за забавни и полезни неща, които можете да правите на лаптопа си

5 забавни неща, които да правите на MacBook Pro, когато Ви е скучно - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако денят е онези, в които няма какво да се прави, не се безпокойте – Вашият Mac може да Ви предложи доста забавления, с които да запълните времето си. Ето нашите пет идеи за забавни и полезни неща, които можете да правите на лаптопа си, когато Ви е наистина скучно.

Изследвайте света

Мечтаете ли да отидете на Карибите? Или в Тайланд? Няма да Ви е особено трудно да го направите още сега. Просто включете своя Mac, отворете Maps и разгледайте местата, които винаги сте искали да посетите. Проследете маршрутите, вижте уличните снимки и се потопете ако не в тълпите и ароматите, то поне в цветовете и архитектурата на местата.

Научете реалните размери на държавите

Знаете ли, че за да се направи плоска карта, се налага Земята да бъде малко разтеглена или притисната на места? Това означава, че на обикновена карта е трудно да усетите истинските размери на държавите. В интернет обаче има сайтове, в които можете да видите действителните големини на държавите и да ги съпоставите една с друга. За тази цел отворете например True Size и се потопете в проучване на екрана на своя MacBook Pro.

Направете си домашен филм

Можете да разгледате видеоклиповете, които сте правили по време на ваканциите си, и да създадете от тях страхотен домашен филм с надписи, музика и какво ли още не. За целта може да използвате приложения като QuickTime и iMovie. Те са сравнително лесни и интуитивни за използване, но ако все пак Ви е трудно, потърсете и обучаващи клипове.

Научете нови думи

Знаете ли за приложението Dictionary на MacBook Pro? Това е страхотен речник с термини, който може да разглеждате на съвсем произволен принцип, като просто кликвате върху подсказки или пишете каквото Ви дойде наум в търсачката. Прилича малко на Wikipedia. Така ще научите много нови думи, включително на английски, но и ще се запознаете и с важни исторически събития, научни термини и др.

Проведете забавен разговор със Siri

Ако пък изобщо не Ви е до учене, а искате просто да се посмеете, поговорете си със Siri. Тя може и да не е точно изкуствен интелект, но пък може да отговаря на въпроси като „Омъжена ли си?“, „Можеш ли да пееш?“. Понякога отговорите може да Ви се сторят наистина смешни, а какво още ще я попитате, зависи единствено от размаха на Вашето въображение.

Бонус

И все пак можете да използвате свободното си време за нещо напълно практично, като да разчистите своя MacBook Pro. Изтрийте излишните файлове, подредете папките и му помогнете да работи по-добре за Вас в бъдеще.



Свързани новини