Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 19:15 2 231 2

Lexar пусна карта памет, която се поставя на мястото на SIM карата

  • lear-
  • карта памет-
  • huawei

Тя е с капацитет от 512GB

Lexar пусна карта памет, която се поставя на мястото на SIM карата - 1

Преди около 5 години, Huawei представи собствен формат карти памет, наречени NM card. Компанията използва този тип в повечето устройства през последните години, като това се случва главно в Китай. Стандартът не беше приет извън собствените устройства на китайския производител и е разбираемо, че производителите на памет не бързаха да го приемат.

Сега, обаче, един от най-големите в този бранд разработи подобна карта памет и то с най-много място за съхранение., Lexar представи новата си NM карта с капацитет 512 GB. Картата NM е с една трета по-малка от картата micro SD и се поставя в слота за nano-SIM.

Новият продукт на Lexar поддържа протокола eMMC 5.1 и предлага скорост на четене до 90 MB/s и скорост на запис до 85 MB/s. Очаква се картата да се появи на пазара в следващите седмици, като цените вероятно ще бъдат малко над 100 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гордън

    4 0 Отговор
    512 гига карата?Така е ли се казва вече?
  • 2 Този

    3 1 Отговор
    Браво, само 5 години назад от технологичния лидер...