Last news in Fakti

25 Ноември, 2013 11:50 4 339 2

Виждали ли сте 18-винтов хеликоптер?

  • хеликоптер-
  • e-volo

 

Принципно е известно, че хеликоптер (на английски - helicopter) или вертолет (на руски - вертолёт) е по-тежък от въздуха летателен апарат, който може да излита и каца вертикално, да увисва във въздуха и да се движи във всички направления. Необходимите за полет подемна сила и тяга се създават от един или няколко носещи винта.
 
Инженерите от компанията e-volo обаче надминаха всички очаквания и създадоха уникален модел с цели 18 винта. Последните са монтирани на кръгла тръбна конструкция, под която е разположена кабината. Всеки винт се задвижва от собствен двигател, като моторите са електрически.
 
Хората от e-volo вече проведоха и първите изпитания на модела. На този етап машината може да лети в продължение на 20 минути, но в перспектива авторите на проекта се надяват времето за автономен полет със скорост от 100 км/ч. да се увеличи до един час. Вижте и видео от изпитанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фикри Ферадов

    1 2 Отговор
    И докато се качиш на небето хоп на земята после челно,за 20 минути толкова.С това недоразумение неможе да отидеш и да се върнеш на 5 км разстояние.
  • 2 Станислав Сапунджиев

    0 0 Отговор
    вече да :D