Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 11:30 1 512 6

BMW ще продава коли с ниво 3 на автономност в Европа още тази година (ВИДЕО)

  • bmw-
  • 7 series-
  • i7-
  • автономни автомобили

Системата позволява на водача да махне ръцете си от волана 

BMW ще продава коли с ниво 3 на автономност в Европа още тази година (ВИДЕО) - 1

BMW ще се превърна във вторият автомобилен производител в света, който ще предлага система за подпомагане на шофирането от ниво 3, когато функцията Personal Pilot L3 започне да се предлага в последното поколение Series 7 по-късно тази година в Германия.

Германският производител ще последва стъпките на Mercedes-Benz, който започна да оборудва S-Klasse с подобна система по-рано тази година. На цена от 6000 ewro функцията BMW Personal Pilot L3 позволява на водача да свали ръцете си от волана и очите си от пътя при скорост до 60 км/ч по магистрали с разделени пътни ленти.

BMW твърди, че системата е първата по рода си, която може да се използва и на тъмно, благодарение на "особено усъвършенстваните си сензори". Според германската компания Personal Pilot L3 ще бъде пуснат за поръчка през декември, а първите автомобили, които ще бъдат оборудвани с него, ще слязат от производствената линия през март следващата година.

За целта BMW трябваше да добави ултразвукови сензори, радар и 3D лидар, а някои от тези елементи са поставени в горната част на бъбрековидните решетки. Сега от всяка страна на радиаторната решетка има трапецовидни вдлъбнатини с правоъгълни сензори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борко

    6 0 Отговор
    при скорост до 60 км/ч по магистрали с разделени пътни ленти.
  • 2 Демек

    1 5 Отговор
    Тръгвам за морето и ще си спинкам по пътя. Егаси кефа.
  • 3 Бен тен

    5 0 Отговор
    Тия вече се подиграват с нас. Първо щяло да стане тая година . После щяло да стане март месец. А като стане Март сигурно ще кажат че за Март 2026г е ставало въпрос.
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    при тесла и китайците много отдавна, пак закъсняхте момчета :)
  • 5 Чекмедже бабаит

    1 0 Отговор
    направете ги напълно самоуправляеми да може шофера да си пие
  • 6 Човек с очи

    0 0 Отговор
    Най-накрая БМВ-тата ще дават мигач ! ... само да не е платена опция.