Last news in Fakti

7 Декември, 2023 11:45 4 915 9

Новата трансмисия на Toyota може да има до 14 предавки

  • toyota-
  • трансмисия-
  • скоростна кутия-
  • предавки

Патентни документи показват възможностите

Новата трансмисия на Toyota може да има до 14 предавки  - 1

Разработката на нова трансмисия за електромобили на Toyota не е тайна и хора от компанията дори няколко пъти вече говориха отворено за нея. За съжаление, обаче, все още не знаем нищо конкретно за нея или поне не официално. Нови документи от патентноото дружество показват, че новата трансмисия може да разполага с до 14 предавки.

Накратко, шофьорът ще може да избере точно колко предавателни числа иска. "Броят на виртуалните предавателни степени може да бъде шест или повече, или по-малко от шест степени", се отбелязва в документа. "Водачът има право да избере желаната схема в съответствие със своите предпочитания."

Автомобилният производител не описва система, която ефективно да създава толкова физически възможности за смяна на предавките, колкото потребителят желае. Вместо това ще има фиксиран брой действителни предавки; вероятно шест, но Toyota използва четири като пример. Дадена предавка се избира точно както при обикновена ръчна скоростна кутия, но лостът може да се върне в неутрално положение, след като бъде използван. След това, докато водачът преминава през предавките, виртуалният модел преминава към следващия набор от "съотношения". Така че, ако има модел от шест предавки и е избрана шеста, дисплеят ще промени наличните предавателни числа, приканвайки водача да премине към седма и всички предавки след нея или да слезе към пета и съществуващия набор от предавки.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и с 92 предавки, пак си остава Тойота .

    25 2 Отговор
    по добре да се мисли алтернатива на електромобилите . Много са солени . Нещо , което изгаря и прахови частици и въглероден въздух , та да почиства атмосферата . напред бг учени .
  • 2 Любител на ръчката

    13 0 Отговор
    Е тука вече ме затрудниха.....
  • 3 Тахумба

    6 2 Отговор
    Като ги направят 15, ще си купя.
  • 4 АЗЛК

    4 0 Отговор
    Пак никакви игъзеци.Факт е че това са коли продукт на ИИ.
  • 5 гост

    7 4 Отговор
    Най-обикновен вариатор с ремък и имитация на фиксирани предавки , съществува от вече почти 20 години , само са вдигнали бройката от 5-6 на 13-14 , та да изглежда много "нов и модерен" !!! И ще изкарва още по-малко , отколкото с двг , щото електромотора има много по-висок въртящ момент ,особено при ниски и средни обороти , когато двг то още се чуди да върти ли или не , а електромотора тегли на 100 % !! Което съответно ще износва ремъка и конусните колела в пъти по-бързо !! Изобщо поредната изгъзица от Тойота да се прави на интересна пред заблудените фенчета на "ръчката" !!!
  • 6 Опорка

    7 0 Отговор
    Никакви технически подробности, разбира се. Ако е обикновено CVT, това са пълни глупости, там и 10000 да сложиш, все тая.
  • 7 Супер

    8 0 Отговор
    а половинки има ли ? За един приятел питам .
  • 8 мани беги

    2 0 Отговор
    тфа бетер рейс ва
  • 9 Ся за къв и е на електричка скорости

    3 0 Отговор
    Абе що се занимавате с глупости. Електродвигателя на електричката е един от най-усъвършенстваните с дълъг живот, високо КПД и голяма въртящ момент при всякакви обороти.
    Батерията... там им е слабото место. Там насочете всички усилия.