Last news in Fakti

19 Декември, 2023 21:01 1 466 0

TikTok вече поддържа сгъваеми устройства и таблети

  • tiktok-
  • сгъваеми устройства-
  • samsung-
  • galaxy

Промени има и в интерфейса

TikTok вече поддържа сгъваеми устройства и таблети - 1

Социалните мрежи, първоначално проектирани за мобилни платформи, често се сблъскват с предизвикателства при адаптирането към новите форм-фактори, като поддръжката на новите устройства се интегрира със закъснение. TikTok направи значителна крачка напред с последната си актуализация на приложението, целяща да подобри потребителското изживяване на сгъваеми телефони и таблети. Описана от компанията като "пълно обновяване", актуализацията носи няколко забележителни подобрения.

Потребителите на TikTok вече могат да се насладят на по-прецизно изживяване, който показва съдържание с по-голяма яснота, допринасяйки за подобрено изживяване при гледане. В приложението са въведени нови навигационни ленти, разположени в горната и долната част на екрана, които улесняват безпроблемната навигация в приложението за лесен достъп до любимите функции и раздели. Забележително подобрение е новооткритата възможност за използване на TikTok в хоризонтална или вертикална ориентация, което позволява по-голяма използваемост в хоризонтален режим. Въпреки че основният фокус на TikTok остава върху портретното видео, тази актуализация осигурява адаптивност към различни ориентации на устройствата, като се съобразява с разпространението на хоризонталните сгъваеми устройства и таблети.

Акцентът на TikTok върху портретното видео остава непокътнат, което съответства на характерния вертикален формат на съдържанието. Решаващото развитие обаче е подобрената адаптивност към хоризонтален режим, като се отчита разпространението на устройства, които дават предимство на хоризонталния дисплей. Тази актуализация позволява на потребителите да се ангажират удобно със съдържанието на TikTok, независимо от начина, по който държат устройството си, като по този начин се преодолява дългогодишно ограничение и се повишава гъвкавостта на платформата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА