Last news in Fakti

24 Януари, 2024 18:45 2 496 4

Критичен момент за Apple Car

  • apple-
  • apple car-
  • автомобил-
  • електромобил

Датата на премиерата е отложена за 2028-ма

Критичен момент за Apple Car - 1

Според информация на Bloomberg изключително секретният проект на Apple "Apple Car" се намира в критичен момент и е изправен пред ключово решение. Проектът, известен като " Титан", е обект на огромни инвестиции от страна на Apple, като през последното десетилетие за него са отделяни приблизително 1 млрд. долара годишно. Първоначално насочен към напълно самоуправляващ се електрически автомобили за използване в роботизирани таксита, последните доклади сочат преминаване към разработване на автомобил с помощ при шофиране по магистрали, но все още изискващ човешка намеса.

Въпреки привличането на най-добрите таланти и различните промени в ръководството, проектът Apple Car се сблъска с предизвикателства, характерни за стартиращите компании в областта на електрическите превозни средства. Очакваната дата на пускане на пазара беше отложена за 2028 г., което е значителна промяна спрямо първоначалната цел за 2026 г. Твърди се, че Apple преоценява подхода си и съдбата на проекта виси на косъм.

Съобщава се, че визията на Apple за нейния електрически автомобил включва система за подпомагане на водача, подобна на системите от второ ниво, предлагани от други автомобилни производители. Компанията се стреми да отличи своя автомобил чрез дизайн, надеждни системи за безопасност и уникален потребителски интерфейс. Въпреки това навлизането на пазар с утвърдени играчи, включително стари производители на автомобили и технологични компании като Tesla, Huawei, Xiaomi и Sony, представлява значително предизвикателство.

Въпреки че проектът на Apple се сблъсква с неуспехи и несигурност, има надежда, че той ще предостави реален продукт, който да се конкурира на разрастващия се пазар на електромобили. Репутацията на компанията за отличен дизайн и потребителски интерфейс, както се вижда от iPhone и Mac, може да изиграе роля, ако Apple Car се осъществи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Видима прилика с

    17 1 Отговор
    Трабантче. Трабантчето обаче е по хубаво.

    Коментиран от #2

  • 2 Тод

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Видима прилика с":

    И е реално! Не е илюзия, като това.

    Тези се надяваха, че някой ще им я направи, те само ще лепнат емблемата и ще я кръстят - ама явно никой не се нави да им я направи евтино. Затова ще си остане на картинка.
  • 3 Цонко

    12 0 Отговор
    както винаги епъл се дънят , а хуявей ксиаоми и сони успяват !
  • 4 хохо бохо

    8 0 Отговор
    както телефоните им се самосчупват от неправилно държане така и колите от неправилно стоене на седалката