Last news in Fakti

25 Януари, 2024 16:20 1 241 2

Новата платформа на Tesla ще се появи през 2025 г.

  • tesla-
  • платформа-
  • model 3-
  • model y

Разкритието бе направено от Мъск

Новата платформа на Tesla ще се появи през 2025 г. - 1

По време на разговора за приходите на Tesla за четвъртото тримесечие главният изпълнителен директор Илон Мъск разкри амбициозния план на компанията да започне производството на дългоочакваната платформа за автомобили от следващо поколение, като целта е това да стане до края на 2025 г. Въпреки че определи този срок, Мъск призна огромните предизвикателства, свързани с ускоряването на производството на това, което той описа като "революционна" монтажна линия. Подчертавайки необходимостта инженерите да участват отблизо в процеса, той предупреди, че графикът може да подлежи на корекции.

Предстоящата платформа от следващо поколение ще бъде конструирана в завода на Tesla в Тексас, като първоначално ще послужи за основа на по-достъпен автомобил - значително допълнение към продуктовата гама на Tesla. Понастоящем по-голямата част от продажбите на Tesla се определят от Model 3 и Model Y, а Cybertruck е позициониран на по-висока цена. Въвеждането на масово превозно средство на по-ниска цена се счита за изключително важно за поддържане на растежа и конкурентното предимство на Tesla, особено с навлизането на нови конкуренти в сферата на електрическите превозни средства.

Съобщава се, че първият автомобил, предвиден за платформата от следващо поколение, е компактен кросоувър с кодово име "Redwood". Признанието на Мъск, че е склонен да бъде оптимист по отношение на сроковете, предполага известна гъвкавост в предложената цел за 2025 г. Tesla се е сблъсквала със закъснения при предишни пускания на пазара, най-вече при Cybertruck, който се сблъска със значителни закъснения.

Съобщението отразява постоянния ангажимент на Tesla да диверсифицира своите продуктови предложения и да остане в челните редици на бързо развиващия се пазар на електрически превозни средства. Тъй като автомобилният пейзаж продължава да се трансформира, стратегическият фокус на Tesla върху иновациите и разширяването остава ключов фактор за нейното лидерство на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до Мъск

    1 2 Отговор
    Първо да си оправи тея модели че гумите и воланът падат в движение.
  • 2 Байно

    3 0 Отговор
    Вероятно ще се забави до 2026г, което пак е добре ако го сравним с Apple Car - една пълна излагация вече 10 години