Last news in Fakti

29 Януари, 2024 19:38 2 284 0

iOS 18 ще донесе няколко основни новости

  • apple-
  • ios-
  • ios18-
  • iphone

Очаква се да видим операционната система през юни

iOS 18 ще донесе няколко основни новости - 1

В последния бюлетин на Марк Гърман от Bloomberg слуховете за предстоящото пускане на iOS 18 показват, че това може да е една от най-значимите софтуерни актуализации в историята на iOS. Сред забележителните функции е въвеждането на Rich Communication Services (RCS) в собственото приложение Messages, което улеснява междуплатформените функционалности между телефоните с iOS и Android. Очакваните предимства включват споделяне на мултимедия с по-висока резолюция, подобрени групови чатове, инфикация за прочетени съобщения, индикация за писане, споделяне на местоположението и Wi-Fi съобщения.

Друг съществен аспект на iOS 18 е свързан с подобренията в изкуствения интелект (AI) на Siri. Гурман посочва, че Apple възнамерява да интегрира възможности за генеративен ИИ, използвайки собствения си голям езиков модел (LLM), подобрявайки Siri и собствените приложения като Messages. Тези постижения в областта на ИИ имат за цел да подобрят способността на Siri да се справя с въпроси и да попълва автоматично изречения.

Освен това се твърди, че Apple проучва генеративни функции на AI за различни приложения, включително Apple Music, Pages, Keynote, Xcode и Shortcuts, предлагащи безпроблемна автоматизация на задачи за сложни операции. Въпреки че официалните съобщения все още не са направени, очаква се iOS 18 да бъде представена на WWDC 24 през юни.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА