Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 19:50 2 958 9

iPhone 16 може да се завърне към стар дизайн

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16

Камерата вероятно ще е подобна при тази на X

iPhone 16 може да се завърне към стар дизайн - 1

Предишни слухове предполагаха, че моделите от линията iPhone 16, които не са Pro, ще претърпят промяна в дизайна на задните си камери, като от два диагонални обектива ще се премине към два вертикални. Смяташе се, че тази промяна ще даде възможност за запис на пространствени видеоклипове за 3D възпроизвеждане на устройства като Vision Pro - функция, която в момента е ексклузивна за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Както съобщава MacRumors, последните прототипи на моделите iPhone 16, които не са Pro, наистина показват два задни обектива, разположени вертикално в издутина на камерата с овална форма. Тези обективи се състоят от широкоъгълен обектив и ултраширокоъгълен обектив. Забележително е, че подредбата препраща към iPhone 12 и iPhone 12 mini, които също разполагаха с две вертикално подредени камери. Въпреки това издутината на камерата на настоящия прототип наподобява тази на iPhone X, а не по-голямата издутина, която се вижда при серията iPhone 12.

Лийкърът Majin Bu наскоро сподели илюстрации на "X", изобразяващи дизайна на задната камера за iPhone 16 и iPhone 16 Plus, което съвпада с докладите на MacRumors за тестовете на Apple. Освен това се съобщава, че най-новите прототипи разполагат с по-малък механичен бутон Action Button, подобен на този в iPhone 15 Pro, както и с чувствителен на натиск бутон Capture Button, монтиран в една равнина. Тези бутони биха могли да предлагат функционалност, като например регулиране на нивата на мащабиране и иницииране на заснемане на снимки или видеоклипове с различна степен на натиск.

Въпреки че все още има време Apple да направи корекции в дизайна, вертикалната настройка на камерата изглежда неразделна част от възможността за пространствен видеозапис на моделите iPhone 16, които не са Pro. Ето защо настоящата посока на дизайна вероятно ще остане непроменена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Считаме ви за иди0ти

    8 1 Отговор
    Това са умствените възможности на мениджъри и дизайнери в една от най-богатите компании!
  • 3 Хаха

    6 0 Отговор
    Не може да бъде! Нов телефон от ооооооооще по-по старо поколение :)
  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    А стига бе,само два котлона ли? Минимум три трябва да са.
  • 5 Аман

    4 0 Отговор
    Дизайн за "стъклопакет"! Я стига глупости!
  • 6 Коментиращи смешници

    1 4 Отговор
    Селяндури, комунисти, това сте вие
  • 7 Е46ца

    1 0 Отговор
    Тея спрелите кой още ги купува.Само кравари и тинейджъри.Нов телефон със стари части отново.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.