Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 17:04 3 685 0

Apple Car Play най-после получава дългоочаквана функция

  • apple-
  • carplay-
  • apple maps

Картите от Apple Maps ще се появяват на екрана пред водача

Apple Car Play най-после получава дългоочаквана функция - 1

С предстоящата актуализация на iOS 17.4 ще бъде въведено значително подобрение на Apple Maps, което ще позволи навигацията да се показва директно върху арматурното табло на съвместимите автомобили. Тази функция, достъпна при използване на Apple Maps чрез CarPlay, ще предоставя на водачите допълнителна информация за маршрута, без да е необходимо да отклоняват вниманието си към екрана на инфоразвлекателната система.

Снимки, споделени от потребител на reddit, предлагат ранен поглед към актуализирания навигационен интерфейс в арматурното табло, демонстрирайки подобрения, които обещават по-интуитивно потребителско изживяване. Макар че някои потребители може да твърдят, че познават подобна функция в своите автомобили, iOS 17.4 ще отбележи официалното въвеждане на навигацията Apple Maps на арматурното табло.

Преди това интегрирането на Apple Maps в арматурното табло чрез CarPlay показваше само маркирания маршрут на основната карта. С iOS 17.4 потребителите могат да очакват по-всеобхватно навигационно изживяване, допълнено с подробна информация за завоите, представена в познат формат.

Apple продължава да полага усилия за усъвършенстване на Apple Maps, като се фокусира върху трансформирането на услугата от разчитане на данни от трети страни към използване на собствени картографски данни. Продължаващото внедряване на подробния градски опит, който включва функции като пешеходни пътеки и 3D сгради, подчертава ангажимента на Apple да предоставя богат и точен навигационен опит.

Освен това Apple внедрява функции като система за докладване на инциденти, подобна на Waze, която позволява на потребителите да сигнализират за инциденти, камери за превишена скорост и други опасности. Макар и все още в ранен стадий, тази функция има потенциала да позиционира Apple Maps като конкурент на Waze, особено след като подробният градски опит се разшири до повече региони.

В отговор на дългогодишните искания на потребителите iOS 17 въведе поддръжка на офлайн карти в Apple Maps, което позволява навигация без интернет връзка - функция, която отдавна е налична в Google Maps.

Очаква се iOS 17.4 да започне да се разпространява сред потребителите следващия месец след приключване на бета-тестовете. Актуализацията ще бъде съвместима с устройствата, поддържани от iOS 17, включително iPhone XS и по-новите модели.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА