Last news in Fakti

19 Март, 2024 18:26 1 600 2

Apple отлага пускането на сгъваемия iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • iphone fold

Компанията все още не е изчистила изцяло концепцията

Apple отлага пускането на сгъваемия iPhone - 1

Предвижда се Apple да представи няколко сгъваеми устройства, които ще бъдат с голям размер, потенциално 7-8-инчов таблет в рамките на линията iPad, последван от още по-голямо 20,25-инчово устройство, което вероятно ще попадне в категорията Mac. Според слуховете по-малкият вариант ще бъде пуснат на пазара около 2026/2027 г., а по-големият сгъваем таблет ще бъде пуснат на пазара около 2028 г.

На фона на тези събития обаче плановете на Apple за сгъваем iPhone също са в ход, макар и с потенциални корекции в графика. Първоначално предвидената премиера в края на 2026 г. сега предполага отлагане за началото на 2027 г. Тази промяна позволява на Apple да се подготви щателно за всички аспекти на търсенето и предлагането на сгъваемия смартфон.

Въпреки че графикът за ангажиране на доставчиците на компоненти остава непроменен, Apple съобщава, че е привлякла Samsung Display и LG Display за предоставяне на прототипни дисплеи. Забележително е, че патентованото решение на Apple има за цел да сведе до минимум гънката на мястото, където дисплеят се сгъва, като гравира жлеб в ултратънкото стъкло и го прикрива с гъвкави полимери, улеснявайки по-лесното огъване и намалявайки видимостта на гънката.

Първоначално планирано да съвпадне с поколението iPhone 18, забавеното пускане на сгъваемия iPhone може да доведе до отделното му представяне или до потенциално съвместно пускане със сгъваемия iPad, в зависимост от евентуални забавяния в разработването на последния.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифазния

    9 1 Отговор
    APPLE са страшно недоразумение, който е ползвал Самсунг - не се връща на apple.
  • 2 Тройчо

    1 0 Отговор
    Предпочитам Голдстар