Last news in Fakti

12 Юни, 2024 21:22 1 544 2

Apple променя колите с ново поколение CarPlay

  • apple-
  • carplay-
  • смартфон

То ще бъде достъпно тази година

Apple променя колите с ново поколение CarPlay - 1

Световната конференция на разработчиците на Apple (WWDC) ни даде възможност да надникнем в бъдещето на CarPlay - автомобилната информационно-развлекателна система, която се стреми да играе по-голяма роля в нашето шофиране. Обявена за първи път през 2022 г., следващото поколение на CarPlay най-накрая ще се появи тази година и може да се похвали с някои вълнуващи функции.

Apple настоява за още по-задълбочена интеграция с автомобилните системи. Бъдещето на CarPlay може да включва управление на климатичната система на вашия електромобил, регулиране на режимите на шофиране или дори фина промянва в настройките за подпомагане на водача директно през интерфейса.

Някои производители на луксозни автомобили като Porsche и Aston Martin вече си партнират с Apple, желаейки да използват технологията CarPlay в своите предстоящи електрически автомобили. Други обаче все още се колебаят. Те се притесняват, че ще компрометират идентичността на марката си и ще загубят контрола върху автомобилните си системи.

Само времето ще покаже колко широко ще се възприеме новият CarPlay.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аууу

    1 0 Отговор
    Голяма промяна ще настъпе няма що :)
  • 2 шофер

    0 0 Отговор
    детето на задната седалка с телефон ще може ли да помага на водача на мпс-то или ще пречи с такива екстри