Last news in Fakti

13 Юни, 2024 09:27 1 737 3

Мъск заплаши Apple с изхвърляне от всичките си компании

  • мъск-
  • apple-
  • ios-
  • x

Собственикът на X не е доволен от внедряването на ChatGPT

Мъск заплаши Apple с изхвърляне от всичките си компании - 1
Снимка: Shutterstock

На годишната Световна конференция за разработчици на Apple (WWDC) бяха представени множество новости за технологичните ентусиасти, включително и "Apple Intelligence" - изкуствен интелект, предназначен за устройствата на Apple.

Именно тази система подразни Илон Мъск, който се включи в платформата си X, за да изрази разочарованието си. Мъск заплаши да забрани устройствата на Apple в своите компании. Същността на недоволството на Мъск се крие в решението на Apple да използва софтуера ChatGPT на OpenAI. Най-новата версия на Siri ще се интегрира с ChatGPT, което ще ѝ позволи да се справя със сложни запитвания, изискващи обработка извън самото устройство.

Според Мъск това поражда сериозни опасения за сигурността на потребителските данни. "Apple няма представа какво всъщност се случва, след като предаде данните ви на OpenAI", заяви той, намеквайки, че компрометира поверителността на потребителите. Той изрази опасения, че Apple си партнира с изкуствен интелект на трета страна, който "не разбират" и "не могат сами да създадат".

Това не е първата публична кавга между Мъск и технологичните гиганти. Той е съосновател на OpenAI, но по-късно напуска компанията поради разногласия относно нейния характер на отворен код. Публичните вражди с главния изпълнителен директор на OpenAI, Сам Алтман, и главния изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, добавят още един пласт към последните му критики.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    2 3 Отговор
    Тоя ще се поболее с chatGPT, още неможе да превъзмогне, че вече няма нищо общо с openAI.

    Коментиран от #2

  • 2 Знайко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Пак не си доразбрал.
    Мъск не иска от телефоните на служителите му да текат данни към знайни и незнайни сървъри и то постоянно.
    Не си ли се замислял , че Илон може да знае нещо за Опън ЕйАй и Чат-гпт нещо , което ние ще научим твърде късно?
    Отделно той е известен с това , че не обича нищо което е "опън" и в комбинация с това че чат-а вече се е научил да лъже и че свързва думата революция с нещо което е хубаво е най-малкото притеснително.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.