Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 11:18 9 847 3

BMW-тата ще предусещат изпреварване

  • bmw-
  • безопасност

В съвсем скоро време автомобилите на BMW ще могат да предугаждат намеренията на шофьора и ще се подготвят предварително за предстоящите му действия, съобщава Auto Express. Това ще улеснява водачите при изпреварване на кола отпред.

Новата система за безопасност ще "наблюдава" пътната ситуация около автомобила посредством радари и камери, използвани за адаптивния круиз контрол. Ако електрониката установи приближаване към возило, което се движи по-бавно, трансмисията ще превключва на по-ниска предавка.

Според баварските инженери това ще предотврати забавянето при преминаване в режим "кик-даун" и ще повиши безопасността на маневрата. Новата система ще следи и за наличието на автомобили в сляпата зона на страничните огледала.

BMW ще тества новата система поне още година, въпреки че внедряването й изисква единствено препрограмиране на вече наличните в серия блокове на бордовата електроника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 1 Отговор
    Немското си е немско
  • 2 наско стоилов

    0 1 Отговор
    отдавна трябваше да направят нещо защото вси4ки ги задминават
  • 3 Иван Петров

    0 1 Отговор
    Ари аз да си преценя, кога мога да изпреваря, а?