Last news in Fakti

27 Юни, 2024 18:59 1 837 2

Google добави 110 нови езика към своя преводач

  • google-
  • google translate-
  • преводач

Добавени са основно африкански езици

Google добави 110 нови езика към своя преводач - 1

Google Translate претърпява значителна промяна, преодолявайки различията в комуникацията за по-широка аудитория от всякога. В най-значителното си разширяване досега Google добавя към Translate цели 110 нови езика. Това амбициозно постижение се задвижва от PaLM 2 - авангарден модел на езици от Google. Умението на PaLM 2 се състои в ефективното дешифриране и превеждане на близки езици.

Това означава, че потребителите вече могат да намерят преводи на езици като Awadhi и Marwadi (диалекти на хинди) или френски креолски езици като Seychellois Creole и Mauritian Creole.

Въздействието на тази актуализация е широкообхватно. С добавянето на тези 110 езика Google Translate вече обслужва над 614 милиона души по света, което представлява около 8% от световното население. Тази разнообразна гама от езици включва езици, които се говорят от милиони хора, някои, използвани от малки местни общности, и дори езици, чиито говорящи намаляват, но се полагат усилия за тяхното запазване. Забележително е, че в тази актуализация се поставя специален акцент върху африканските езици, като около 25 % от добавените езици са от този континент.

Това е най-мащабната инвестиция на Google в африкански езици до момента, включително езици като фон, киконго, луо, га, свати, венда и волоф.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    0 4 Отговор
    Слава богу не говорят смръфръф.
  • 2 Отчето

    0 2 Отговор
    Анатема!Да фалират дано!