Last news in Fakti

28 Юни, 2024 16:21 2 328 3

Apple готви сериозна промяна в iPhone

  • apple-
  • ios-
  • iphone-
  • батерия

Тя е свързана с мерки на ЕС относно поправките

Apple готви сериозна промяна в iPhone - 1

Ползвателите на iPhone, които искат да сменят батерията на телефона си, скоро ще могат да го направят много по-лесно благодарение на нов подход, който се тества от Apple. Въпреки че потребителите могат да изберат подмяна на батерията чрез програмата за самостоятелна поправка, тя изисква специализирани инструменти, които трябва да се наемат от Apple. Освен това силното лепило, използвано за закрепване на батерията, прави отстраняването деликатна и трудна задача.

Решението на Apple се нарича "електрически индуцирано разлепване на лепилото" и обещава значително да опрости отстраняването на батерията. Тази нова система използва електричество, за да разкъса връзката между батерията и корпуса на iPhone, дори когато лепилото е на мястото си. Това би трябвало да направи процеса по-бърз, по-лесен и по-малко склонен към грешки на потребителя.

Добрата новина за потребителите на iPhone е, че Apple се стреми да приложи тази нова система в близко бъдеще. Според доклади на хора, запознати с производството на iPhone, се очаква поне един модел iPhone 16, пуснат по-късно през 2024 г., да разполага с тази нова система за отстраняване на батерията. Освен това се очаква всички модели iPhone 17, пуснати на пазара през 2025 г., също да включват тази удобна за потребителя технология за смяна на батерията.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айзомби

    5 4 Отговор
    ТЕЯ СПРЕЛИТЕ , АКО НЕ СА ХЛАПАЦИТЕ И КРАВАРИТЕ , ЩЕ ФАЛИРАТ.КОй ГИ КУПУВА ДРУГ ТЕЗИ БОКЛУЦИ НЗ.

    Коментиран от #2

  • 2 Джо

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Айзомби":

    Познавам много комунисти, които ги купуват. И всички нормални хора.
  • 3 Венелина Маринова

    3 0 Отговор
    Iphone няма да работят с А1 оператор защото са измамници.А1 топ Австрийски мошеници..